Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Призупинення вільної торгівлі РФ із Україною не торкнеться газу

31 грудня 2015 р., 14:18

Президент РФ Володимир Путін оформив припинення з 1 січня 2016 року договору про зону вільної торгівлі з Україною, зробивши виняток для експортного мита на газ.

Як повідомляє "Интерфакс", відповідний закон і указ президента Росії опубліковано в середу на офіційному інтернет-порталі правової інформації pravo.gov.ru.

В указі, який робить виняток, сказано, що йдеться про "експорт природного газу в газоподібному стані".

Минулої п'ятниці Рада Федерації РФ схвалила закон про призупинення з 1 січня 2016 року дії договору про ЗВТ із Україною. Закон було ініційовано президентом РФ.

У супровідних матеріалах до проекту закону цей крок пояснюють тим, що з 1 січня 2016 року почне застосовуватися торгово-економічний розділ угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом "без досягнення юридично зобов'язуючої домовленості, яка б відповідала інтересам Росії, що означає докорінну зміну обставин, які були суттєво важливі для РФ при укладанні договору про ЗВТ".

Згідно з документом, рішення про поновлення Росією дії даної угоди ухвалюватиме президент РФ.

16 грудня Путін підписав указ про припинення дії Договору про зону вільної торгівлі з Україною, і з 1 січня 2016 року замість режиму ЗВТ щодо українських товарів буде застосовуватися режим найбільшого сприяння.

Зі свого боку, Кабінет міністрів України 30 грудня затвердив контрзаходи проти російського ембарго. Зокрема, прийнято дві постанови: про заборону ввезення російських товарів із 10 січня 2016 року, а також про введення імпортних торговельних мит із 2 січня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp