Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні перестала діяти будівельна амністія

1 січня 2016 р., 12:16

З 1 сіячня 2016 року.

В Україні припинила діяти будівельна амністія - процес легалізації за спрощеною процедурою споруд, побудованих протягом періоду від 5 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Державну архітектурно-будівельну інспекцію.

Видання зазначає, що будівельна амністія вводилася в Україні на півроку. Вона не передбачала сплачування громадянами штрафів.

Під дію будівельної амністії потрапляли лише будівлі, які не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об'єкта.

Найбільше амністій, за даними ДАБІ, було зареєстровано у Дніпропетровській, Тернопільській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Зазначається також, що під час реалізації будівельної амністії деякі органи містобудування та архітектури при місцевих радах відмовлялися надавати висновки щодо відповідності розташування самочинних будівель державним будівельним нормам.


Укрінформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp