Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині поховали Івана Петровція

2 січня 2016 р., 19:00

В останню путь закарпатського письменника провели в селі Осій.

Відомий закарпатський поет, перекладач та активний збирач і пропагандист русинської народної творчості краю пішов із життя на 71 році.Помер Іван Петровцій у будинку його сестри Ірини в Ільниці після перенесеного інсульту та проведеної операції в обласному центрі.

Відспівали покійного у храмі Святої Покрови в його рідному селі Осій на Іршавщині. Поховальну процесію провів настоятель храму о. Сергій Юрина.



Провести письменника в останню путь прийшли його колеги по перу, очільники влади з Іршави, чимало представників русинського руху з Ужгорода, Мукачева, Сваляви, Виноградова, односельчани.

Як повідомив Голосу Карпат сільський голова Василь Турянин, на сьогоднішній день в Осої практично не залишилося близьких родичів Івана Петровція.

Поховали письменника на місцевому цвинтарі, де покояться його рідні батьки та інші члени колись великої родини Петровціїв.

Нагадаємо, Іван Юрійович Петровцій народився 22 травня 1945 року в селі Осій Іршавського району, де закінчив восьмирічну школу. Середню освіту здобував у сусідньому селі Ільниця.

Працював спочатку учителем французької мови в рідному селі, потім журналістом.


Голос Карпат


Наталка Кляп-Чубирко 10.02.2016 20:00 IP: 34.219.142.193
Іван Петровцій мій уйко думаю що в нього ще є родичі які підуть йому на могилу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp