Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці можуть подавати свої декларації

4 січня 2016 р., 20:30

Деклараційна кампанія вже стартувала.

Фахівці податкової інспекції нагадують, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2015 року.

Декларації про майновий стан потрібно подавати до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси за новою формою , яка затверджена наказом Мінфіну від 02.10.2015 №859 та зареєстрована у Мін’юсті 26.10.2015 за №1298/27743.

Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався. Зокрема до таких доходів відносяться:

- доходи від осіб, які не є податковими агентами;

- доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;

- дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);

- інвестиційний прибуток;

- вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;

- іноземні доходи.

Також, обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів тощо.

Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Бланк податкової декларації можна отримати в податковій інспекції безкоштовно.

На офіційному веб-порталі ДФС України www.sfs.gov.ua платники мають можливість скористатися електронним сервісом „Декларування та допомога он-лайн” або електронним сервісом „Електронний кабінет платника податків” та за допомогою детальних інструкцій та підказок заповнити декларацію з необхідними додатками та відправити документ он-лайн.

Уже в перший робочий день окремі платники податків відвідали податкову та задекларували отримані в минулому році свої доходи, серед них були платники котрі скористалися правом на отримання податкової знижки.










Сектор комунікацій ДПІ у м.Ужгороді ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp