Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські парламентарі виділили майже три десятки мільйонів на соціальну підтримку краян

5 січня 2016 р., 14:23

На сьогоднішній сесії

У вівторок, 5 січня, під час ІІ пленарного засідання другої сесії Закарпатської обласної ради VII скликання депутати схвалили рішення «Про Регіональну програму сімейної, демографічної, ґендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки». Відтак виділено 28,8 млн.грн на наступні 5 років на програму сімейної, демографічної, ґендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми. «За» проголосував 51 обранець.

 

Як зазначається в рішенні, метою Програми є реалізація державної сімейної, демографічної, ґендерної політики, спрямованої на утвердження в суспільстві соціальної справедливості та ґендерної рівності; підтримку сімей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, їх повновартісної участі у розбудові громадянського суспільства, подолання такого негативного явища у суспільстві як насильство в сім’ї, запобігання торгівлі людьми і захисті прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм допомоги.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством. Орієнтовний обсяг фінансування Програми з обласного бюджету становить 28821,0 тис. грн.

Згідно з документом, реалізація Програми забезпечить: поліпшення становища багатодітних і малозабезпечених сімей; усунення негативних явищ у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах; зменшення кількості злочинів, пов’язаних з насильством в сім’ї.

Також виконання заходів Програми забезпечить повновартісну участь жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства; попередження та протидія дискримінації за ознакою статі у всіх сферах суспільного життя; поліпшення взаємодії з неурядовими організаціями, результативності їх роботи, а також сприятиме запобіганню торгівлі людьми.



Прес-служба Закарпатська облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp