Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати затвердили обласний бюджет на 2016 рік та низку важливих для області програм

5 січня 2016 р., 15:20

Про це йшлося на сьогоднішній сесії.

Сьогодні, 5 січня, голова обласної ради Михайло Рівіс провів друге пленарне засідання другої сесії облради сьомого скликання.

До участі в його роботі були запрошені голова обласної державної адміністрації,він же - депутат облради Геннадій Москаль, начальники відповідних управлінь ОДА, керівники правоохоронних органів, прокуратури, районних і міських рад та інші.

Найперше головуючий закликав всіх присутніх у залі вшанувати хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих у війні на Сході України. Та за доброю традицією від імені депутатського корпусу краю привітав колег-іменинників, котрі святкували дні народження: Василя Скрипа, Оксану Біров, Йожефа Баторі, побажавши їм міцного здоров’я, успіхів у роботі і всіляких гараздів життя.

Далі Михайло Михайлович спрямував роботу депутатів у ділове русло та за рекомендацією постійних комісій і президії облради закликав включити в порядок денний окремі важливі питання. Зокрема, про обласний бюджет на 2016 рік (в новій редакції), про Програму фінансової підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарства ОДА та збереження будинку облради і ОДА як пам’ятки архітектури на 2016 рік, а також про Звернення депутатів обласної ради до Міністерства закордонних справ України щодо ситуації на кордонах, про Звернення депутатів обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України стосовно відновлення дії Закону України «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття», до Міністерства освіти і науки України з проханням до переліку предметів зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, для осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2016 році, включити мови національних меншин та ін.

Затвердивши порядок роботи засідання, головуючий оприлюднив 18 депутатських запитів, які стосувалися будівництва нових дитячих навчальних закладів та реконструкції діючих, ремонту автодоріг, відновлення роботи світлофорів, водозаборів, відкриття пунктів швидкої медичної допомоги у гірських селах та ін.

Після цього більшістю голосів було прийнято ряд рішень, якими ухвалено низку важливих для області програм. Це, зокрема, про Регіональну програму сімейної, демографічної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки, про Регіональну програму «Спортивний майданчик» на 2016-2020 роки, про Програму «Ромське населення Закарпаття» на 2016-2020 роки, про Програму інформатизації області на 2016-2018 роки, про Програму фінансової підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарства облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації як пам’ятки архітектури на 2016 рік.

Рішення про обласний бюджет на 2016 рік у новій редакції дався шляхом гарячої дискусії в залі. Оскільки Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет-2016 року, яким передбачена передача фінансування закладів професійної освіти органам місцевого самоврядування, то окремі депутати вдарили на сполох. За їхніми побоюванням, це потягне за собою скорочення числа викладачів і навіть закриття ПТУ в області. Михайло Рівіс, Геннадій Москаль запропонували підтримати нову редакцію обласного бюджету з подальшим ретельним вивченням питання та пошуку ресурсів фінансування. Та запевнили, що вони ж зі свого боку докладуть всіх зусиль, аби зберегти заклади з підготовки робітничих кадрів, робочі місця та мир і спокій в краї.

У результаті «за» нову редакцію обласного бюджету на 2016 рік проголосувало 39 депутатів.

Схвалили депутати і ряд рішень про майно та про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області. Та погодили призначення директорів Домбоківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів і Перехрестівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради, а також План роботи облради на 2016 рік, структуру і чисельність виконавчого апарату облради тощо.

Оскільки нинішні реалії зумовлюють економічні і соціальні проблеми, то депутати за підтримкою для їх вирішення звертаються до найвищої виконавчої і законодавчої влад країни. У зв’язку з цим, обговоривши у постійних комісіях та на засіданні президії, вони й цього разу направили низку своїх Звернень до Президента України Порошенка П. О., Голови Верховної Ради України Гройсмана В. Б. та Прем’єр-міністра України Яценюка А. П., а також до Міністерства закордонних справ України та до Міністерства освіти і науки України.

Рішення про делегування повноважень обласної ради обласній державній адміністрації, про Регламент роботи обласної ради VІІ скликання,про Положення про президію обласної ради VІІ скликання, про Положення про постійні комісії обласної ради VІІ скликання та про Програму розвитку та підтримки галузі рослинництва на 2016-2020 роки перенесено на наступне пленарне засідання другої сесії у зв’язку з тим, що ці питання ще потребують доопрацювання.

На завершення, Михайло Рівіс привітав усіх присутніх та їхні родини з світлими святами - Новим роком і Різдвом Христовим. «Нехай Новий, 2016 рік і світле Різдво Христове принесе всім нам такий довгожданий мир, злагоду, добробут і процвітання. Здоров’я всім вам, здійснення мрій і сподівань, реалізації задумів на благо наших краян. Щасливого нового року!», - мовив очільник облради.

До цих, щирих побажань долучився вокальний ансамбль «Арніко» Ужгородського районного Будинку культури , де керівниками Леся Дубенко та Софія Рябець, учасники якого подарували депутатам віночок величних колядок і віншувань.
















X Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp