Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сюрприз від Ради. Хто зриває скасування віз з ЄС?

5 січня 2016 р., 17:09

У державному бюджеті на 2016 рік виявили норму, яка суперечить безвізовому режиму з Європейським Союзом.

Швидкий вступ в силу безвізового режиму з ЄС вважався головним досягненням української влади в 2015 році.

Про перспективи скасування віз голосно заявляли президент і прем'єр-міністр, стверджуючи, що Україна виконала всі вимоги Європейського союзу.

Однак вже в перші дні 2016 року з'ясувалося, що з безвізовим режимом можуть бути проблеми - в проекті держбюджету з'явився пункт, згідно з яким декларування в електронному вигляді активів державних службовців набирає чинності в Україні лише з 1 січня 2017 року.

Для безвізового режиму необхідно, щоб ця норма запрацювала вже в першому кварталі 2016 року.

В уряді впевнені, що в їхньому проекті держбюджету з нормою про електронне декларування все було в порядку, а поправка була внесена депутатом на засіданні бюджетного комітету.

ЄС вже обізнаний про проблему, що з'явилася.

Корреспондент.net розбирався в ситуації з електронними деклараціями.

В чому проблема

Народний депутат Віктор Чумак, який є одним з трьох членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) виявив, що в прийнятому парламентом і затвердженому президентом законі про бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для введення безвізового режиму з ЄС.

Нардеп пояснив, що ця система передбачає декларування в електронному вигляді всіх активів держслужбовців, включаючи наявні цінності та готівкові грошові кошти.

Кореспондент

"Саме оцінювання активів має стати ґрунтом для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок стилю життя. Хтось, поки нам невідомий, хоче відстрочити ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАПКА є нашим головним боргом перед ЄС в частині отримання безвізового режиму", - підкреслив Чумак.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp