Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Не задокументований дохід коштуватиме підриємцям 15% податку

6 травня 2014 р., 09:35

Про це наголошують закарпаьським підприємцям.

Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не має права здійснювати, в межах підприємницької діяльності, такі види діяльності, які не зазначені в його облікових даних. У разі якщо фізична особа - підприємець під час провадження підприємницької діяльності, отримує доходи від видів діяльності не зазначених в облікових документах, такі доходи оподатковуються за ставкою - 15 % (ст.293 ПКУ). 

Пунктом 291.3 ст. 291 Податкового кодексу України визначено, що фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає певним вимогам, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цим кодексом. 

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. У разі якщо фізична особа - підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими Податковим Кодексом України для платників податку - фізичних осіб (п.177.6. ст.177 ПКУ). Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не має права здійснювати в межах підприємницької діяльності такі види діяльності, які не зазначені в його облікових даних.
 ДПІ у м.Ужгороді

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp