Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пора відпусток - сезон крадіжок

8 січня 2016 р., 08:41

Подбайте про безпеку свого майна

Хтось під час новорічних свят відпочиває, а хтось цим користується та порушує закон. Господарі залишають свої домівки без нагляду й, на жаль, нерідко, повернувшись, виявляють неприємний «сюрприз». Саме тому начальник Управління поліції охорони в Закарпатській області полковник поліції Андрій Литовченко розповів краянам про основні правила захисту від «домушників».

То ж, що робити, аби не стати жертвою крадіїв?


- А тут не треба знати правил тригонометрії. Все, що потрібно – надійно захистити своє помешкання, - каже начальник Управління поліції охорони в Закарпатській області.

Сигналізація – надійний захист

- Зловмисники вже давно навчилися справлятися з такими засобами захисту як броньовані двері, замки з секретним механізмом. Без зайвих труднощів долають «домушники» і пластикові вікна. Їм вдається непомітно проникнути в квартири і так само непомітно їх залишити, але вже з краденим майном власників житла.

- Єдиним ефективним засобом захистити житло сьогодні залишається охоронна сигналізація. Працівники Управління поліції охорони на спрацювання сигналу «Тривога» на об’єкті прибувають за 3-5 хвилин. Сигнал же надходить з першої секунди проникнення зловмисників, тому значний відсоток злочинів такого роду вдається попередити, - наголошує Андрій Литовченко. - Ми гарантуємо своїм клієнтам надійний захист їхнього майна.

Надійні двері, надійні вікна

Також очільник Управління поліції охорони Закарпаття радить краянам не нехтувати й іншими правилами безпеки в разі відсутності вдома, а це, насамперед, не залишати відчиненими двері, вікна, кватирки. На перших та останніх поверхах не зайвим буде обладнати вікна та балкони ґратами. -

Встановіть надійні двері, обладнані двома врізними замками на відстані не менше 50 см один від одного. Добре було б встановити подвійні двері, це значно затягне для злочинця час, щоб проникнути у помешкання. Не залишайте ключі під килимком біля дверей або у поштовій скриньці. А якщо збираєтеся поїхати у відпустку на тривалий час, попросіть сусідів регулярно забирати вашу пошту, а також час від часу приглядати за вашим житлом, - радить полковник поліції.

Довіряй, але перевіряй


- Звертайте увагу на підозрілих відвідувачів у вашому під'їзді. Якщо до вас приходять люди, що називаються, до прикладу, працівниками комунальних структур, обов’язково попросіть їх показати документи, адже не виключено, що це злодій, який прийшов, як то кажуть «на розвідку».

- Не забувайте, що часто квартирні крадіжки здійснюються за «наводкою». Тому не, не хваліться своїми матеріальними статками, не повідомляйте малознайомим людям про дати вашої відсутності вдома, нікому не показуйте місця зберігання цінностей, - наголосив начальник УПО в Закарпатті.

Якщо ж ви все ж помітили, що у квартирі побували непрохані «гості», нічого не чіпайте, щоб не стерти можливих слідів зловмисників, і негайно викликайте поліцію за номером «102».

Шановні краяни, неодмінно скористайтеся слушними порадами, аби не зіпсувати собі свято. Бережіть себе, адже береженого і Бог береже!

Управління поліції охорони в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp