Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Під час наступної сесії закарпатські депутати працюватимуть по-новому

9 січня 2016 р., 09:20

Зберуться у лютому

Ще 26 листопада 2015 року Верховна Рада України прийняла зміни до закону про місцеве самоврядування, згідно якого зобов’язала місцеві ради приймати рішення виключно у форматі поіменного голосування.

 

За внесення змін до ст.59 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» проголосували 236 народних депутатів.

- Згідно з цим документом місцеві ради зобов'язані приймати рішення відкритим поіменним голосуванням. Виняток становлять випадки, для яких законом передбачено таємне голосування, зокрема, обрання на посади в місцеві ради або питання недовіри, - прокоментував голова Закарпатської облради Михайло Рівіс. 

– Тож, наступної сесії, яку плануємо провести у лютому місяці, результати поіменного голосування обов'язково будуть оприлюднені та розміщені на офіційному сайті обласної ради в день прийняття рішення, а також зберігатимуться там протягом необмеженого строку. Відтак кожен громадянин зможе бачити, за яке рішення та як голосував той чи інший депутат.
Зауважимо, що ряд обласних рад, наприклад Львівська, вже перейшли на відкриту форму голосування під час сесій та її оприлюднення. Тепер черга за закарпатськими обранцями. А оскільки у нас є представницька демократія, то роблячи доручення на представлення наших інтересів у радах, ми вправі знати яким чином і під яким рішенням наш представник дав згоду чи навпаки незгоду. Бо коли ми обираємо депутатів у міську чиобласну раду, ми дуже надіємось на їх добру волю і бажання працювати для громади.
Прес-служба Закарпатської обласної ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp