Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Перечині відбувся чудовий фестиваль колядок (Фото, Відео)

10 січня 2016 р., 16:44

На Різдво більшого й не треба

9 січня, у м.Перечин відбулося районне театралізоване свято вертепів та колядницьких груп «Вертеп – 2016». На свято з’їхалися колективи з різних сіл нашого району, міста Перечина та з міст-побратимів – Словаччини та Польщі. Розпочалося дійство на пл.Народній, де було розміщено безліч забав. У рамках фестивалю діяла фотозона з різдвяними персонажами та арт-зона «Перечинські ковалі».

Зі сцени звучали найрізноманітніші колядки та щедрівки. Дух Різдва дарував урочисте піднесення, відчуття чогось надзвичайного, таємничого. Всі мали змогу насолодитися виступами колядницьких груп, знову зануритися у священне дійство.

Цікаво було послухати «Різдвяні вертепи», які нагадували нам про народження Месії, про дивовижні події тих далеких років. На сцену, по черзі, запрошувалися учасники фестивалю, серед яких хоровий колектив Перечинського РБК, вихованці ДНЗ «Теремок» та «Веселка», колядницька група «Ввіночок» Перечинської гімназії ІІ-ІІІ ст., бетлегеми з с.Туря-Бистра (керівниук Сергій Діянич), фольк-бенд з Гміни Лежайськ (Польща), «Віннічар» із м.Собранці «Словаччина», колядницька група «Верховинська Легенда» с.Вільшинки (керівник Руслан Сурмай), вокальний колектив «Бельканто» перечинська ЗОШ (керівни Мирослава Микович), розважальна група від оркестру «Ватага». На завершення було спільне виконання колядки «Добрий Вечір тобі, пане господарю».

Як у Перечині колядували (Відео)

За словами міського голови Перечина Івана Погоріляка, до цього заходу готувалися відповідально, а отже сьогодні на гостей свята чекає цікава програма із запальними танцями і конкурсами: «Приємно, що на наше запрошення до Перечина приїхало так багато колективів. Зокрема, є тут наші гості з Польщі і Словаччини. Насичена програма, гадаю, сподобається всім нашим відвідувачам».

{g}

Нехай Різдвяні свята вселяють віру у все світле, добре і вічне, надихають на християнську любов і єдність, а новонароджений Спаситель береже Вас і Ваші родини, допомагає у житті, наповняє серця спокоєм, миром і любов’ю.

Михайло Марич для Часу Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp