Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль: "Прізвища та роки народження затриманих на «Драгобраті» осіб не становлять ніякого секрету"

11 січня 2016 р., 15:35

За його словами, поширюється неправдива інформація щодо цього факту.

– Деякі ЗМІ доходять до анекдотів, поширюючи всяку юридичну дурницю причому з посиланням «на джерела в Генпрокуратурі», – зазначає Геннадій Москаль. 

– У Києві не можуть знайти й засудити розкрадачів мільярдів, а тут Москаля вже притягують до кримінальної відповідальності за розголошення даних слідства. Даю з цього приводу безкоштовну юридичну консультацію.
Розголошення даних попереднього слідства регламентується ст. 387 Кримінального кодексу України. Стаття складається з двох частин. Частина 1 – розголошення без дозволу прокурора, слідчого або особи, що проводила дізнання чи досудове слідство, даних досудового слідства чи дізнання особою, яка попереджена письмово в установленому законом порядку про обов’язок не розголошувати такі дані. Згідно із законом, за даний злочин можуть нести відповідальність тільки свідок, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, захисник, експерт, спеціаліст, перекладач, понятий. Які письмово попереджені про обов’язок не розголошувати дані досудового слідства чи дізнання. Я не є суб’єктом даного кримінального провадження, в очі його не бачив і не маю права з ним ознайомлюватися.

Частина 2-га – розголошення даних досудового слідства чи дізнання, вчинені суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність. За частиною 2-ю цієї статті можуть бути притягнуті до відповідальності тільки суддя, прокурор, слідчий, працівник органу дізнання або оперативно-розшукового органу.
Тому нагадую шановним ЗМІ, що я є головою обласної державної адміністрації і не є суб’єктом даного кримінального провадження. А всякі «відомості» з Генпрокуратури, архівів МВС, від Тиберія Дурдинця і т.д. є не чимось іншим, як спробою відволікти громадськість від скоєння резонансного злочину на курорті «Драгобрат». Що стосується прізвищ та років народження підозрюваних осіб, які затримані не правоохоронними органами, а туристами і персоналом турбази, то ці дані не становлять ніякого секрету. Тому що сьогодні суд буде обирати затриманим міру запобіжного засобу. Згідно з Конституцією, суд проводиться відкрито і гласно, там може бути будь-хто, і людина, що постає перед судом, зобов’язана назвати своє прізвище, рік народження, місце проживання, місце роботи та інші дані, затребувані суддею.
Шановні журналісти, якщо щось незрозуміло з юридичних питань, звертайтеся в будь-який час.
З повагою заслужений юрист України, заслужений юрист Автономної Республік Крим, кандидат юридичних наук Геннадій Москаль.

Схожі новини

Москаль: "Моя присутність тут - це вже половина вирішення проблеми Закарпаття"
Москаль: «Обласна рада виступає за всебічний розвиток української мови і мов національних меншин, що проживають в області»
Москаль знову став керівником Закарпаття - ЗМІ
Москаль готовий особисто зустрічати кожного потенційного інвестора при вході в ОДА (ФОТО)
Угорщина розгляне можливість добудови гімназії в Берегові, а Закарпаття зробить усе для зменшення потоків нелегалів через свою територію
Москаль: «Незважаючи на складну ситуацію в державі, проблеми літніх людей не можуть залишатися поза увагою» (ФОТО)
Москаль: «На Закарпатті директор школи-інтернату самовільно відправив учня в США»
У Великій Бакті за кошти екологічного податку відновлять очисні споруди
Голова ОДА доручив провести експертну оцінку проблемного мосту на міжнародній трасі М-25 (ФОТО)
Геннадій Москаль різко засудив поведінку правих під час смолоскипної ходи Ужгородом

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp