Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим 2 місяці займалася закарпатська прокуратура: підсумок від Олега Сидорчука

6 травня 2014 р., 14:52

Кадрові ротації, звільнення «заплямованих» прокурорів, недопущення сепаратизму на Закарпатті і скорочення штату – головні месиджі прес-конференції прокурора області

Сьогодні в Ужгороді відбулася друга з часу призначення прокурором області Олега Сидорчука його зустріч із журналістами. Прокурор розпочав розмову з кадрових питань: повідомив, що загалом по Україні оновлено близько 50 % керівного складу, в тому числі йде ротація і на Закарпатті. Вже змінено прокурора Ужгорода, природоохоронного прокурора області і керівника Хустської прокуратури. Внесено подання на призначення нових керівників служби у Мукачеві і Рахівському районі.

«Представляючи кандидатури нових керівників на зат вердження в Генпрокуратуру України, ми виходили з принципу їхньої професійності і досвіду роботи – запевнив журналістів Олег Сидорчук. -- Основна маса нових керівників районних прокуратур буде призначатися за рахунок працівників, що є вихідцями із Закарпатської області. Я вважаю, що потенціал серед молоді є. І виходжу з того, що треба призначати людей нових, котрі хочуть працювати по-новому».

Відповідаючи на питання «Часу Закарпаття», Олег Сидорчук повідомив, що наразі звільнено біля 10 працівників прокуратури Закарпаття, однак перевірки ще тривають. І додав, що, виконуючи завдання Генпрокуратури, підготували пропозиції щодо оптимізації структури та штату прокуратури Закарпаття. Серед цих пропозицій – скорочення штату приблизно на 10%, тобто, уточнив Сидорчук, загалом буде скорочено 42-43 працівники. Наразі за 2 місяці процедуру ротацій і звільнення пройшли 15-17% працівників прокуратури області.

Ще одна новина -- при прокуратурі Закарпаття буде утворена консультативна рада. Вона не матиме функцій контрольного органу, а має сприяти тіснішій співпраці прокуратури з громадськістю і ЗМІ. У складі майбутньої контрольної ради Олег Сидорчук бачить народних депутатів від Закарпаття, науковців, представників громадських організацій, ЗМІ та профспілок. Прокурор запевнив, що більше інформації на цю тему скоро можна буде дізнатися на офіційному сайті служби. І запросив громадськість долучатися до участі в формуванні контрольної ради.

Торкнувся Олег Сидорчук і теми сепаратизму. Він нагадав, що слідчий відділ СБУ відкрив справу проти Петра Гецка, самопроголошеного русинського прем’єр-міністра. Його оголошено в розшук, обрано запобіжний захід – тримання під вартою. «Суд дав дозвіл на його затримання. За попередньою інформацією, Петро Гецко за межами України. Але сподіваюся, що його вдасться затримати» -- відзначив прокурор області.

Олег Сидорчук додав, що по сепаратизму це єдине відкрите провадження. Та запевнив, що решту інформації в прокуратурі аналізують і відповідно оцінюють. Для цього під його безпосереднім керівництвом створена спеціальна група, яка відстежує ситуацію з сепаратизмом. Також прокурор додав, що підготував листи в СБУ, голові ОДА Лунченку, голові облради Балозі, начальнику обласної міліції Шараничу з закликом вжити всі можливі заходи задля збереження громадського порядку під час найближчих вихідних і особливо 9 травня, у День Перемоги.

«Час Закарпаття» спитав прокурора, чи контролює його служба справу Нагірного і чи не з’ясувалося часом якихось нових обставин. На це Олег Сидорчук відповів, що за справою стежать, Нагірний в Ужгородському СІЗО, кримінальне провадження веде слідчий відділ обласного управління УМВС (а не Хустської міліції) і очікується, що найближчим часом обвинувальний акт буде доправлений до суду. А от нових обставин у справі не здобуто – Нагірний, за словами прокурора, відмовлявся давати покази.

Ми поцікавилися і долею іншої скандальної особи (пов’язаної в тому числі і зі справою Нагірного) – екс-прокурора Хустщини Івана Кайла, якого вже за нової влади призначали першим заступником прокурора Закарпаття, проти чого масово виступили закарпатці. Олег Сидорчук повідомив, що Кайло і далі працює, тільки не на Закарпатті, а в Києві, в апараті Генеральної прокуратури. Ось такі справи… Щоправда, ще перед тим, як «Час Закарпаття» питав про Кайла, прокурор області закцентував на тому, що переведення працівника з посади прокурора району в апарат, наприклад, обласної прокуратури вважається не підвищенням, а пониженням у його прокурорській кар’єрі. Тож якщо хочете, вважайте, що й Кайла покарали…


Час Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp