Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки заробляють в УжНУ: зарплата ректора, проректорів і викладачів (ІНФОГРАФІКА) 

13 січня 2016 р., 14:12

Керівництво університету оприлюднило дані про зарплати в порівнянні за останні три роки

Як ми вже повідомляли, вчора Ужгородський національний університет розпочав новий рік із кількох значимих для вишу подій.

Спочатку ректор УжНУ, професор Володимир Смоланка та ректор Карлового університету (Чехія), професор Томаш Зіма підписали знакову для нашого університету угоду про співпрацю між обома вишами. 

Згодом пройшла конференція трудового колективу університету, на якій пану Томашу Зіма було присвоєно звання почесного доктора – Doctor Honoris Causa – Ужгородського національного університету. Крім того, на конференції трудового колективу погоджено Статут УжНУ в новій редакції та затверджено звіт ректора про роботу в 2015-му році.

Після цього керівництво УжНУ майже в повному складі зустрілося із закарпатськими журналістами на прес-конференції. Говорилося і про суд із екс-ректором Федором Ващуком, і про майбутню реорганізацію російських кафедр на філологічному факультеті, і про здобутки університету в минулому році (детальніше читайте тут).

Судячи з реакції соцмереж, найбільший інтерес читачів викликала інформація про зарплати керівників УжНУ. На конференції трудового колективу під час свого звіту ректор Володимир Смоланка представив ці цифри, а опісля на прес-конференції ще раз наголосив – таємниць із цього робити не будуть, вся інформація про фінансову діяльність вишу розміщуватиметься на офіційному сайті університету. А проректор Олександр Рогач додав, що найближчим часом університет розпочне проводити закупівлі через систему державних електронних торгів Prozorro.

Що ж стосується зарплат в УжНУ, то, як видно зі слайдів звіту ректора, представленого колективові університету, за останні три роки зменшилася тільки зарплата ректора: Федір Ващук у 2013-му отримував 16 тисяч гривень на місяць, Володимир Смоланка в 2014-му – 15600 грн, а в 2015-му – 13500 грн. Зарплата проректорів у 2013-14 роках була незмінною (10 тисяч), а в 2015-му виросла на тисячу гривень і становила в середньому 11 тисяч гривень. Виросли, як видно зі слайдів і зарплати доцентів та професорів УжНУ.

Наостанок слід додати, що минулого року в університеті було проведене рейтингування науково-педагогічних працівників, і, за словами Володимира Смоланки, ті викладачі, що увійшли до першої сотні рейтингу (найкращі 10%), отримуватимуть постійну надбавку до зарплати.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp