Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цьогорічна кампанія оздоровлення в краї буде особливою (ФОТО)

6 травня 2014 р., 16:56

У зв’язку з ситуацією в країні.

У вівторок, 6 травня, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Сербайла відбулася нарада з питань організації та проведення оздоровчої кампанії у 2014 році. Участь у ній взяли керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, обласних установ та організацій. У зв’язку з соціально-економічною ситуацією в Україні, цьогорічна оздоровча кампанія матиме ряд особливостей. 

Так, оздоровлюватися та відпочивати закарпатці будуть переважно в області, крім того, очікується збільшення кількості дітей із інших регіонів країни. Це потребує посиленої уваги усіх контролюючих органів. Загалом, за оперативними даними, протягом оздоровчої кампанії заплановано оздоровити 36 390 дітей регіону, на що буде витрачено понад 52 млн. грн. з різних джерел фінансування. Суттєву частку, а саме 17,5 млн. грн., складають кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У порівнянні з минулим роком фінансування Фонду зросло у 4 рази. 

Крім того, завдяки зміні підходів до співфінансування таких путівок, їхня вартість складатиме для працівників закарпатських підприємств 200-300 грн., а при відповідному сприянні профспілкових організацій вони будуть безкоштовними. За такою системою цьогоріч планується оздоровити майже 7990 дітей працівників підприємств Закарпаття. Для вирішення питання оздоровлення дітей профспілкові організації підприємств повинні звернутися до виконавчої дирекції Фонду в області. Також учасниками засідання було обговорено низький організаційний рівень підготовки оздоровчої кампанії у В.Березнянському, Перечинському, Рахівському, Хустському районах та містах Мукачево і Ужгород, які або не визначилися з плановими показниками оздоровлення, або ж запланували вкрай низькі показники оздоровлення. Крім того, за підсумками наради буде підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації, який включатиме план заходів з організації та проведення оздоровчої кампанії, створення обласної та районних (міських) міжвідомчих комісій з контролю за діяльністю закладів оздоровлення та відпочинку. 

- Будемо переходити від так званого «оздоровлення» при навчальних закладах до повноцінного, цікавого та корисного стаціонарного оздоровлення у дитячих закладах Закарпаття. Нашим першочерговим завданням залишається забезпечення належних умов перебування дітей, їх безпека та зміцнення здоров'я, - резюмував Андрій Сербайло. 
Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp