Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим живе інформаційний простір Закарпаття? (ФОТО)

6 травня 2014 р., 18:02

Про це йшлося під час засідання в ОДА

 

У вівторок, 6 травня, в Закарпатській облдержадміністрації за ініціативи Інституту політичної регіоналістики УжНУ та управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбувся «круглий стіл» на тему: «Захист інформаційного простору – складова національної безпеки України». 



Участь в актуальній дискусії взяли перший заступник голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської облдержадміністрації Володимир Дупелич, директор Інституту політичної регіоналістики, професор кафедри політології і державного управління УжНУ Маріан Токар, доктор юридичних наук, головний консультант Інституту законодавства Верховної Ради України Олег Олійник, професори, доценти, декани УжНУ, головні редактори обласних друкованих й електронних видань та представники громадських організацій. Пріоритетним питанням «круглого столу» співрозмовники визначили інформаційну безпеку України та зовнішньополітичні впливи. Під час дискусії досвідчений експерт Маріан Токар зауважив: «Ситуація, в якій нині опинилася Україна – є прямим наслідком невдач чи недоопрацювань захисту інформаційного простору, який є складовою національної безпеки будь-якої держави». 

Також в колі фахівців йшлося про забезпечення прав громадян на доступ до публічної інформації, як засіб протидії загрозам у сфері інформаційної безпеки, про виклики інформаційній безпеці України в умовах конфлікту з Росією, про українсько-російські інформаційні війни в контексті міжнародних відносин, про події на півдні і сході України як виклик вітчизняному інформаційному простору, про роль мереж організацій громадянського суспільства, культурних та громадських і моральних авторитетів, жіноцтва у руйнуванні інформаційних міфів і негативних стереотипів щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Професура УжНУ підняла питання щодо ролі ЗМІ в політичній консолідації українського суспільства, стандартів медіаосвіти та журналістської етики в умовах інформаційної агресії. 

А представники мас-медіа обговорили теле- і радіомовний простір Закарпаття, його реалії та перспективи, висвітлення міжнаціональної тематики у друкованих ЗМІ Закарпаття - як об’єднуючий фактор чи ні та програми ЗОДТРК мовою національних меншин - як засіб консолідації українського суспільства. Під час діалогу наголошувалося, що у рамках дієвого підходу важливими є принципи, що відображають концепцію забезпечення інформаційної безпеки як комплексного виду діяльності в контексті розбудови правової держави, громадянського та інформаційного суспільства, а також глобалізаційних та інтеграційних процесів. 

Зокрема це: - комплексність підходів до забезпечення інформаційної безпеки; - оптимальність системи забезпечення інформаційної безпеки; - всебічна виваженість державної політики інформаційної безпеки; - єдність та цілісність законодавчих підходів до забезпечення інформаційної безпеки; - об’єктивність оцінки загроз та адекватність і своєчасність заходів по забезпеченню інформаційної безпеки; - чітке розмежування повноважень та взаємодія органів державної влади у забезпеченні національної безпеки; - використання в інтересах країни міждержавних систем та механізмів міжнародної колективної безпеки.

 Відтак, наприкінці плідного діалогу учасники «круглого столу» спільно виробили висновки щодо умов та перспектив подолання негативних проявів у даній проблематиці. 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Схожі новини

На Закарпатті захищатимуть інформаційний простір
До річниці Хрещення Київської Русі в Ужгороді відбудеться засідання за круглим столом
Війна зібрала в Ужгороді журналістів з восьми регіонів України
Співробітництво територіальних громад у південно-західній частині Ужгородщини: крига скресла!
Про оскарження у сфері медичних закупівель в Ужгороді говоритимуть вже завтра
У Мукачеві розповіли про утворення Закарпатської області
В Ужгороді обговорювали можливість збереження й оприлюднення матеріалівіз фондів обласних закладів культури
Завтра в Закарпатській облраді обговорюватимуть проблеми екології краю та шляхи їх вирішення
Як покращити інтеграцію ВПО у громаду Ужгорода, радилися учасники круглого столу
Тему формування системи закладів охорони здоров’я на вторинному рівні обговорять на Закарпатті

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp