Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у закарпатському селі садочок відкривали (ФОТО)

15 січня 2016 р., 13:41

Туди ходитиме 60 малюків.

60 діток із с.Залужжя, що на Мукачівщині, відтепер ходитимуть у сучасний просторий садочок, відремонтований за кошти чеського краю Височина, обласного та місцевого бюджетів Закарпаття.

 14 січня, на Старий Новий рік та Святого Василя з нагоди відкриття садочка завітали поважні гості - голова Закарпатської облради Михайло Рівіс та чеська делегація, яка перебуває з робочим візитом на Закарпатті, на чолі з головою чеського крайового уряду Височини Зденеком Кадлецом.

До речі, він є ще й очільником благодійного фонду «ViZa». Відтак, Зденек Кадлец оглянув приміщення дитсадка, щиро подякував колективу садочка за теплий прийом та гарно підготовлену концертну програму, а також висловив задоволення комфортними умовами для маленьких залужжан.

- Дуже радий, що спільними зусиллями ми змогли відремонтувати дитсадок, аби дітки та вихователі почували себе затишно. На майбутнє цей об’єкт увійде як гарний приклад нашої успішної співпраці, - підкреслив Зденек Кадлец.

- Діти – це наше майбутнє і ми маємо про них дбати. Завдяки 9-річній співпраці з чеським краєм Височина, а також за активної підтримки гетьмана краю Височина Їржі Бєгоунека та голови чеського крайового уряду Височини Зденека Кадлеца, ми зрозуміли, що нас чекають в Європі, - сказав під час вітального слова голова облради Михайло Рівіс і додав: - Ми маємо прагнути, аби якість умов усіх навчальних закладів краю була такою, як в цьому садочку, - наголосив він.

За словами сільського голови Василя Симочка, тут проведено капітальний ремонт будівлі, утеплено фасад, дах, замінено вікна та двері, електромережі, здійснено внутрішній ремонт. Загальна вартість робіт сягнула майже 2 млн.грн. Зокрема, з обласного бюджету виділено понад півтора млн.грн, із районного – 100 тис.грн, від сільської ради – 306,7 тис.грн та фонд «ВіЗа» – 135 тис.грн.

Як розповіла завідуюча Залужжанського дитсадка Вікторія Русин, цей заклад побудований ще у 70-х роках минулого століття. Розрахований на 90 дітей, які виховуються у 4 групах. Більше року садочок не працював, позаяк з кінця 2014-го до початку 2016-го проводився капітальний ремонт. Наразі в дитсадку працюють 3 групи, розраховані на 60 дітей. Цього року планується відкриття 4-ї групи на 20 діток.

Під час виступу діток гості відмітили старанно підготовлену колективом садочку концертну програму та насолоджувалися колядками у репертуарі маленьких господарів. До речі, різдвяні вистави та пісні також звучали і на чеській мові, і це дуже сподобалося поважним глядачам.

{g}
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp