Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рахівщина фестивалитиме по-гастрономічному

6 травня 2014 р., 22:02

11 травня мине з веселощами та різноманітними ласощами.

Як розповів «Новинам Закарпаття» директор Турінфоцентру Закарпаття Олександр Коваль, у програмі свята — запалення полонинської ватри, конкурс на приготування найкращого баноша, виставка народних умільців «Костилівка має таланти”, дегустація гуцульських страв і напоїв, виступи творчих колективів Рахівщини, гуцульські конкурси та розваги. Готуватимуть газдині й газди з 15 ву­лиць села. 

Усі гості фестивалю, окрім традиційної бринзи, вурди (овечого сиру), зможуть скуштувати страви з ріпи (картоплі) із шкварками, мелайний пиріг, гурку, домашню ковбаску, кремзлики, вареники по-костилівськи, голубці, а також власноруч приготовані яфинівку, горіхівку, грушівку, навіть «берлибаський коньяк» – міцний напій, настояний на різних гірських травах. Нагадаємо, банош — це гуцульська страва із сметани та кукурудзяного борошна. А сам фестиваль включено у програму “Сирний туризм Закарпаття”. Він також є учасником рейтингу оригінальних кулінарних фестивалів Закарпаття. 

Марта ЗАГАТЯНСЬКА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp