Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Платники Хустщини знайомились зі змінами в податковому законодавстві

16 січня 2016 р., 16:37

Кожен із присутніх мав можливість отримати кваліфіковану консультацію

Своєчасне інформування платників про новації в законодавстві сприяє попередженню та уникненню порушень. 15 січня в приміщенні сесійного залу Хустської районної державної адміністрації відбувся організований працівниками Хустської ОДПІ семінар, на якому було розглянуто новації в податковому законодавстві, введені Законом України № 909 від 24.12.2015 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Зі вступним словом до присутніх звернувся перший заступник начальника Хустської ОДПІ Володимир Пасічник, акцентувавши увагу на важливості донесення до громадськості інформації про справляння податків і зборів, про останні зміни в податковому законодавстві, залучення платників до активних взаємовідносин з органами Державної фіскальної служби.



На семінарі були порушені питання вдосконалення порядку відшкодування ПДВ з бюджету, функціонування спеціального режиму оподаткування ПДВ сільськогосподарським підприємствами, запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального, введення квартального звітного періоду з податку на прибуток. Про ці новації у своєму виступі говорила начальник відділу оподаткування юридичних осіб Оксана Січ.

Найжвавіше обговорення викликали проблемні питання щодо особливостей справляння податку на доходи фізичних осіб, податку на нерухоме майно, транспортного податку у 2016 році. Зокрема начальник відділу доходів і зборів з фізичних осіб Тетяна Попович наголосила на встановленні єдиної базової ставки 18 відсотків для податку на доходи фізичних осіб, збільшенні граничної ставки податку для нерухомого майна з 2 до 3 відсотків розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв. метр загальної площі житлової та нежитлової нерухомості, встановленні додаткової ставки податку в розмірі 25 тис грн для таких об’єктів нерухомості: квартири площею понад 300 кв. м, будинки – понад 500 кв. м у 2016 році.

На семінарі було порушено питання єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Завідувач сектору єдиного соціального внеску Василь Грицак говорив про встановлення у 2016 році єдиної ставки ЄСВ в розмірі 22 відсотків, збільшення максимальної величини бази нарахування ЄСВ до 25 мінімальних місячних заробітних плат, скасування ЄСВ, яка утримується із заробітної плати (доходу) працівників (фізичних осіб).

Учасники семінару ознайомились зі змінами в системі єдиного податку, з новими формами декларацій з плати за землю, екологічного податку, рентної плати, з новими ставками з єдиного податку, екологічного податку та рентної плати. Кожен із присутніх мав можливість отримати особисту кваліфіковану консультацію, поради та застереження.

Хустська ОДПІ закликає платників податків бути обізнаними із новаціями в законодавстві, брати активну участь у семінарах та публічних заходах, організовуваних Хустською ОДПІ.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp