Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пістолет, який вилучили у представників "Правого сектора" на "Драгобраті", був викрадений під час захоплення управління СБУ на Івано-Франківщині

17 січня 2016 р., 09:32

Ще у 2014 році...

– Кількість охочих просто попіаритися довкола злочину на «Драгобраті» постійно збільшується, – заявляє керівник Закарпаття Геннадій Москаль. – Щодня з’являються нові домисли, спекуляції і відверта брехня включно з листом, написаним начебто від мого імені в «Правий сектор» російською мовою (можна ж зробити хоч елементарну перевірку перед тим, як поширювати непрофесійні й склепані на скору руку фальшивки!). Прихильники «Правого сектору» вже заплуталися щодо власників «Хати магната», які міняються по кілька разів на тиждень. А обласна рада Івано-Франківської області замість того, щоб дати оцінку злочинам, скоєним затриманими представниками ПС у себе в області, пише звернення про «Хату магната»!

І мало хто спирається на реальні факти довкола злочину на «Драгобраті», які є такими:

По-перше, це не «Хата магната» поїхала на базу «Правого сектору» в селище Новогродівка Донецької області, а навпаки – «Правий сектор» приїхав на закарпатський гірськолижний курорт і влаштував тут розбірки.

По-друге, перед конфліктом представники ПС пиячили, що визнає навіть їхній захист, і були з незаконною вогнепальною зброєю, з якої влаштували стрілянину. Ця ж зброя, згідно з балістичною експертизою, була задіяна ними раніше ще в кількох злочинах у Львівській та Івано-Франківській областях.

По-третє, вилучений у одного з представників ПС пістолет Стечкіна не трофейний, не здобутий у бою з сепаратистами чи російськими військовими на Донбасі, а викрадений 18 лютого 2014 року під час захоплення управління СБУ в Івано-Франківській області і числиться в розшуку. Тоді ж було викрадено ще 150 одиниць зброї (пістолетів Макарова та Стечкіна). Під час роботи очолюваної мною Тимчасової слідчої комісії Верховної ради щодо подій на Майдані було встановлено, що 18 та 19 лютого 2014 року в ході нападів на приміщення підрозділів правоохоронних органів було викрадено 1 тисяча 223 одиниці вогнепальної зброї та 68 921 одиниць боєприпасів. Ще 14 червня 2014 року я передав матеріали ТСК до Генпрокуратури, однак ні особи, що скоїли напади, ні сама викрадена зброя досі не знайдені, де вона використовується, невідомо. І якби не події на «Драгобраті», не сплив би й пістолет Стечкіна.











Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp