Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ікону із зображенням Горянської ротонди привіз на Закарпаття Мілан Шашік

17 січня 2016 р., 11:23

Копію роботи він отримав у подарунок.

Копію ікони отримав у подарунок і привіз на Закарпаття греко-католицький єпископ, Мукачівський владика Мілан Шашік.

Як він сам розповів на різдвяній прес-конференції, що проходила днями в єпископській резиденції в Ужгороді, такий подарунок група єпископів з України отримала від монахинь контемплятивного монастиря зі Святої Землі, повідомляє кореспондент РІСУ Зоряна Попович.У вересні 2015 року голови Єпископських Конференцій Європи відвідали Святу Землю (минулоріч вперше пленарна асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи пройшла в Святій Землі). «В Єрусалимі і Галілеї ми зустрічалися з християнами Святої Землі, — розповів владика Мілан. — І тоді спеціально монахині закритого монастиря з місцевості, яка називається Бет Гемал, написали ікону Божої Матері, Покровительки Європи, і подарували її нам».

На ній довкола Богородиці зображені головні святині Божої Матері в Європі і головні святині світу: Благовіщенська базиліка в Назареті, велике палимницьке місце у французькому Лурді і Ефес, де за повір’ям довгий час жила Богородиця в апостола Івана.

«А з двох боків, — каже владика, — у знак солідарності з Україною сестри-монахині зобразили дві наші святині: паломницьке місце в Зарваниці і з другого боку зображено нашу Горянську ротонду, посвячену Покрову Пресвятої Богородиці. Для мене це був дуже приємний шок, коли між тими святинями Європи, тими святими місцями знайшлася і наша Горянська ротонда».

Оригінал ікони знаходиться в Центрі Ради Єпископських Конференцій Європи в м.Сент Галлен в Швейцарія.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp