Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Соціальна кухня в Берегові голодними нужденних не залишає (ФОТО)

17 січня 2016 р., 19:32

Щодня там харчується 280 людей

15 січня 2016 р. заступник Берегівського міського голови з питань соціального напрямку Надія Ловга відвідала соціальний центр малозабезпечених, який заходиться в приміщенні амфітеатру.

 

Микола Павлюк, який є адміністратором цього центру, розповів, що на сьогоднішній день близько250–280 нужденних берегівчан щодня отримують гарячі обіди, хліб та чай.

Як правило, більшість людей забирають обіди додому, а деякі харчуються на місці. Загалом соціальна кухня працює п`ять днів на тиждень, де щодня готують іншу страва згідно з меню.

Окрім того пан Микола нагадав, що в історії Берегова така програма реалізована вперше, тому постійно виникають організаційні питання. На превеликий жаль, за теперішніх умов та враховуючи, що зараззима — все більше стає соціально незахищених громадян у місті.

Тож, втілення цієї ідеї – це результат кропіткої спільної роботи всіх. Слід згадати, що у2015 році саме за ініціативи міського голови Берегова Золтана Бабяка та за підтримки меценатів, благодійників та угорських міст-побратимів в нашому місті вдалося відкрити соціальну кухню для нужденних берегівчан.

В ході розмови також обговорювали основне питання соціальної кухні – це фінансування у2016 році. Утримання кухні на місяць становить приблизно60 тис. грн. Фінансування проекту є постійним від самого початку роботи і до сьогоднішнього дня.

Проте коштів для функціонування соціальної кухні поки що вистачатиме тільки до квітня2016 р. Однак міська рада робить все можливе для продовження існування соціального проекту. Тому є сподівання, що до квітня будуть знайдені, або ж відгукнуться небайдужі благодійники, які допоможуть нужденним містянам, які особливо потребують такої допомоги.

Слід зазначити, що систематична допомога ведеться і за підтримки Діаконічного відділу Закарпатської реформатської церкви, керуючим якого є Нодь Бейло. Вдячні такій підтримці, адже від самого початку і по сьогоднішній день ця організація допомагає продуктами харчування (олія, макаронні вироби, консервована кукурудза, горох тощо). Так, вже у2016 році на кухню було отримано170 кг. макаронних виробів, з яких зготують смачні страви.

На останок хотілося б додати, що соціальна кухня все ж таки буде працювати й надалі. Віриться в те, що знайдуться кошти для фінансування цієї справи. Багато залучених людей вже допомогло, допомагає і сподіваймося, що ще допоможуть в функціонуванні проекту «Соціальна кухня м. Берегово». Побільше б таких людей, які займаються такими добрими діяннями.

Новини Берегівщини


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp