Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фотофакт: У Карпатах прокинулись ведмеді

18 січня 2016 р., 12:28

Будьте обережні

Туристи викладають світлини слідів ведмедів, на які вдалося натрапити у горах. Так, присутність клишоногих помітили поблизу гори Чивчина, що на Франківщині (на кордоні з Румунією). Один слід завдовжки 40 та завширшки 25 сантиметрів. Такі параметри досить великі навіть для карпатського ведмедя.

ерез активність клишоногих туристів просять утриматися від походів у гори поодинці. А про групові обов’язково інформувати рятувальників.

Та екологи запевняють: ведмеді за будь-яких умов не поспішатимуть наближатися до місць проживання людей. Адже ці тварини досить обережні. А через аномальну для зими погоду у ведмедів збиваються біоритми, тому вони змушені блукати лісом у пошуках їжі.

 

У Карпатах нині кількість клишоногих незначна. Якщо у сусідніх Румунії та Словаччині – кілька тисяч, то в Українських Карпатах – кілька десятків. Все через браконьєрство. Трохи більше десятка клишоногих перебуває у Реабілітаційному центрі для бурих ведмедів (НПП «Синевир»). Цих тварин вилучили у власників, які утримували їх у неналежних умовах.

Іgotoworld

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp