Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Безпека вірників у руках рятувальників (ФОТО)

19 січня 2016 р., 15:30

Аби Водохреща минуло без проблем...

Згідно з християнською традицією, 19 січня – у день великого свята Хрещення Господнього – чимало закарпатців здійснюють обряд занурення у воду. Адже, за народними повір’ями, саме цього дня вона набуває цілющих властивостей і здатна лікувати тілесні та духовні недуги. Відтак у всіх населених пунктах Закарпаття сьогодні відбулися богослужіння, після яких у спеціально відведених місцях люди мали змогу зануритися в крижану воду.

За безпекою вірників під час ритуальних заходів стежать представники оперативно-рятувальної служби краю. Так, під час проведення обрядів освячення води у відкритих водоймах області, біля кожного місця купання було організовано чергування рятувальників, готових у разі необхідності надати громадянам допомогу. 

Подібна увага з боку служби ДСНС цілком виправдана, адже нинішня температура води у річках цілком достатня для бувалого «моржа», але занизька для початківця. Наслідки купання у крижаній водоймі для непідготовленої особи передбачити важко.
Загалом у Закарпатській області було виставлено 12 постів, у яких чергують 47 чоловік особового складу Управління ДСНС України у Закарпатській області та 12 одиниць техніки. У рятувальників є все необхідне для порятунку людей на воді: рятувальні кола, мотузки, драбини та човни. Також у працівників ДСНС можна отримати інформацію про правила занурення та рекомендації щодо безпечного поводження на водоймі.

{g}
Повідомили у ДСНС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp