Професор УжНУ Федір Шандор, підсумовуючи цьогорічний фестиваль вина зазначив, що захід «перекрив» той інформаційний негатив, що формувався в області з початку цього року.
«Про фестиваль розповідали центральні ЗМІ, в соціальних мережах. На нього їхали з усіх куточків країни. Це найкраща промоція нашого краю», - зазначає Шандор.
Те, що цього року проводився попередній відбір виноробів вплинуло і на якість продукції представленої на фестивалі.
«Ми прагнули показати кращу якість вина в області. Дегустаційна комісія працювала у два етапи – допуск якісних вин, другий етап – ми визначали краще вино фесту. Загалом на участь у фестивалі «Червене вино 2016» подали заявки 57 виноробів. Дегустаційна комісія визначила з них кращих 40 для участі у фестивалі. Весь процес проходив публічно, за активної участі ЗМІ. Більшість виноробів презентували продукцію у скляній тарі, що дуже важливо для збереження якості", - зауважив Федір Шандор.
Мукачівська міськрада