Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві планують розробити програму для людей з обмеженими можливостями

20 січня 2016 р., 12:11

Мукачево має стати зручним для особливих людей

Сьогодні в Мукачівській міськраді відбулася нарада за участі представників громадських організацій, які представляють інтереси людей з обмеженими можливостями. Владу представляли Мукачівський міський голова Андрій Балога, заступник міського голови, начальник управління міського господарства Віталій Гільтайчук, начальник управління праці та соціального захисту міськвиконкому Наталія Зотова, - повідомили у Мукачеівській міськраді.

Андрій Балога зазначив, що в місті буде розроблена програма підтримки людей з обмеженими можливостями. «Це в першу чергу стосується безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до державних установ, бюджетних закладів, лікарень, аптек. Це стосується й приватних установ, що працюють в місті. Пандуси мають бути в першу чергу практичними для інвалідів-візочників. Плануємо внести і зміни до містобудівної документації, щоби при введенні в експлуатації нових будівель були передбачені всі умови для цієї категорії людей», - каже міський голова.

Представники міської влади також зазначають, що під час ремонту шляхів міста потрібно облаштовувати пішохідні переходи з пониженими бордюрами – для зручності осіб з обмеженими фізичними можливостями. За необхідності планується встановлення світлофорів зі звуковими сигналами для створення безпечних умов руху людей з вадами зору.

Також пропонується розробити цілий комплекс заходів щодо полегшення соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями. Це стосується і облаштування пандусів до громадських установ та житлових будинків області, і проведення моніторингу вже встановлених пандусів на предмет їх практичності.

Програму буде розроблено за допомоги та ініціативи представників громадських організацій, де будуть враховані їх пропозиції. Вони озвучили і проблеми - в автобусах необхідно зробити озвучення станції зупинок, є питання спецтранспорту для обслуговування людей з обмеженими можливостями. Недоступними для людей з обмеженими фізичними можливостями досі залишаються й чимало аптек, магазинів, лікарень.

Розроблену програму пропонуватимуть винести на розгляд виконкому та депутатського корпусу міськради.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp