Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які перспективи у відборі на військову службу за контрактом в Закарпатській області?

21 січня 2016 р., 09:41

Розяснюють фахівці.

У 2015 році відділеннями комплектування військових комісаріатів Закарпатської області було відібрано та направлено до військових частин для укладання контракту більше ста чоловік з них два десятки направлені до навчальних центрів Збройних Сил України. Військовими комісарами області вже отримано завдання щодо відбору кандидатів на 2016 рік. Зокрема, у першому кварталі поточного року пропозиція щодо набору на військову службу за контрактом складає 70 місць.

 

Як розповів начальник відділу комплектування та призову – заступник Закарпатського обласного військового комісара підполковник Юрій Величканич перелік військових спеціальностей є досить великим.

- Українське військо постійно потребує кваліфікованих кадрів, а тому кожному, хто виявить бажання укласти контракт підберемо професію до смаку: чи то стрільцем, гранатометником, кулеметником, снайпером, розвідником, сапером, кухарем, чи – командиром відділення, бойової машини, танку. До речі, задля цього проводимо набори у навчальні центи Збройних Сил України, що розташовані у Чернігівській, Львівській, Житомирській, Полтавській областях. У будь-якому разі необхідно прийти до військкомату та отримати відповіді на усі свої запитання, адже перелік вакантних посад, щомісячно оновлюється на підставі заявок з військових частин. Вимоги до претендентів на цей вид служби незмінні: вік для прийняття на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 40 років, міцне здоров’я та придатність за медичними показниками та показниками профвідбору, відсутність судимостей, психіатричного та наркологічного обліку, - зазначив він.

Слід додати, що з початку року суттєво підвищено одноразову грошову винагороду військовослужбовцям військової служби за призовом під час мобілізації при вступі на військову службу за контрактом (рядовому складу – вісім мінімальних заробітних плат, особам сержантам та старшинам – дев’ять мінімальних заробітних плат, офіцерам – десять мінімальних заробітних плат).

Надано можливість військовослужбовцям після продовження строку військової служби за новим контрактом (у тому числі 6 – ти місячного контракту), навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а у разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах, – в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.

‑ Передбачено суттєве збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям за контрактом у розмірі більше 7 тис. грн., ‑ розповів підполковник Юрій Величканич. ‑ Наприклад, стрілець-контрактник першого року служби нашої окремої гірсько-піхотної бригади отримуватиме 7600 гривень, гранатометник – 8100 гривень, старший стрілець 8600 гривень, санітарний інструктор – 9256 грн., а командир відділення – 9826 гривень.

Бачимо що у порівнянні з минулими роками, конкурентоспроможність військової служби за контрактом на ринку праці суттєво зросла і є усі підстави вважати, що громадяни активніше йтимуть на військову службу в Збройні сили України. До слова, з початку року нами відібрано більше сорока кандидатів, з яких вже чверть підписали перший контракт, ‑ зазначив офіцер.


Підполковник Віталій Іванов

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp