Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В бюджеті Мукачева передбачено 258 мільйонів на освіту та медицину

21 січня 2016 р., 14:02

Ця сума - річна.

Цьогорічний бюджет міста становить майже 671 млн. гривень.

 

Освіта міста отримає цьогоріч 167 млн. гривень. На реалізацію міських програм у галузі освіти передбачено спрямувати 2 млн. 579 тис.грн. В тому числі й вперше прийнято програму розвитку позашкільної освіти, на яку виділено 1 млн. 128 тисяч. гривень , - повідомив на прес-конференції перший заступник Мукачівського міського голови Ростислав Федів.


Медицина отримає цьогоріч 91 млн. 428 тис. грн. В тому числі на медикаменти та перев’язувальні матеріали заплановано видатки у сумі 11 млн. 980 тис.грн. У бюджеті на 2016 рік передбачено видатки на фінансування міських програм у галузі охорони здоров'я у сумі 10 млн. 444, тис.грн.

«В нас амбітні плани – запрацює соціальна аптека, де мукачівці за низькими цінами зможуть купляти ліки. Також плануємо запровадити вже цього року систему електронного обліку пацієнтів та оцінки якості роботи медичних працівників. Кожен пацієнт матиме змогу отримати інформацію, скільки коштів витрачається з бюджету на його лікування», - зазначає Ростислав Федів.

Для виконання міських програм у галузі соціального захисту населення передбачено більше 6 млн. гривень.

Програму розвитку культури збільшено вдвічі – до 523 тис. Загалом галузь отримає 12 млн. 601 тис. Програма розвитку фізичної культури буде профінансована у розмірі 679 тис. гривень.

Мукачівський міський голова Андрій Балога вважає, що цьогорічний бюджет Мукачева – збалансований. «Ми постаралися не тільки врахувати потреби кожної з сфер життя, а й передбачити якісні зміни. Мова йде про великі кошти на капітальні ремонти інфраструктури (доріг, каналізації) міста, санвузлів у школах, подальший перехід закладів міста на альтернативне опалення, забезпечення шкіл партами, комп’ютерами, – зауважив міський голова. – Подібні якісні зміни будуть в кожній з сфер, адже вже є напрацьовано чимало рішень по проблемах, які часто не висвітлюються в ЗМІ, хоча є вкрай важливими та актуальними для Мукачева. Зокрема, розвиток сфери спорту в місті. Або тестування дітей у школах на вживання наркотиків, звісно ж за згодою батьків. Або впровадження електронного обліку пацієнтів у медицині».















Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp