Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Мукачеві готові фінансувати ПТУ через механізм субвенцій

21 січня 2016 р., 16:40

Реалії змусили

Цьогоріч урядовці зробили «подарунок» місцевим громадам, коли законом України «Про державний бюджет на 2016 рік» передбачили, що фінансувати систему профтехосвіти мають саме місцеві бюджети. Мукачево, як і кілька сотень інших міст країни прийняло звернення до центральних органів влади та ОДА і облради, в якому вимагають передбачити фінансування закладів професійно-технічної освіти за рахунок субвенції з державного бюджету. Так досі фінансували галузь. Натомість в ОДА на звернення міськради висловили припущення про можливість зупинити дію рішення про міський бюджет.

«На території Мукачева працює три ПТУ, в яких навчається лише 25% студентів із міста. На утримання закладів необхідно майже 48 млн. гривень. Це становить більше 7% всього бюджету міста. До цього часу їх фінансували коштом області. Натомість в Конституції, статті 142 чітко вказано: "Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою". І в місті готові виконувати положення Основного закону, і фінансувати заклади ПТУ через механізм субвенцій. Наразі в бюджеті Мукачева видатки на фінансування ПТУ не передбачені. А зупинити рішення міської ради про бюджет міста на 2016 рік можливо лише через судові інстанції» - зазначив перший заступник Мукачівського міського голови Ростислав Федів під час прес-конференції.







Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp