Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські рятувальники розповіли, як уберегтися від вогню (ФОТО)

21 січня 2016 р., 17:15

Взимку, на жаль, пожежі виникають часто.

Взимку існує чималий ризик виникнення пожеж у житловому секторі. Відтак у холодну пору року рятувальники регулярно навчають населення правилам безпеки. Зокрема, 21 січня представники Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснили пожежно-профілактичні відпрацювання с. Сторожниця Ужгородського району та с. Верхній Бистрий Міжгірського району. Головною темою заходів стало безпечне користування обігрівальними приладами.

Після проведення традиційних нарад у сільських радах рятувальники здійснили обхід приватних господарств згаданих населених пунктів. Особливу увагу приділили малозабезпеченим сім’ям та особам, які входять до групи ризику. Мешканцям Ужгородщини та Міжгірщини представники ДСНС розповіли, яких правил слід дотримуватися при експлуатації пічного опалення та електричних обігрівачів. За згодою власників будинків, їм вказали на наявні порушення у помешканнях. Крім цього, людям нагадали, що в жодному разі не слід залишати малолітніх дітей удома без нагляду, оскільки вони можуть травмуватися чи навіть спричинити загорання. Принагідно рятувальники озвучили для громадян правила поведінки на льоду, актуальні в морозну погоду.

Окрім житлового сектору, у с. Сторожниця працівники ДСНС навідалися до комерційних установ. Інспектори завітали в кафетерії й магазини та поспілкувалися з їхніми працівниками і відвідувачами. У кожному закладі рятувальники залишили інформаційні листівки на протипожежну тематику, аби в майбутньому з ними міг ознайомитися кожен охочий. Усе задля того, аби якомога більша кількість людей повторила для себе головні правила пожежної безпеки.

Натомість у с. Верхній Бистрий представники ДСНС здійснили рейдові перевірки об’єктів, підконтрольних органам місцевого самоврядування. Це, зокрема, приміщення дошкільного навчального закладу, будинку культури та сільської бібліотеки. Тут рятувальники виявили недоліки протипожежного характеру та наголосили керівникам на важливості їх негайного усунення.

{g}




У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp