Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські патріоти висловилися щодо перейменування вулиці у краї

21 січня 2016 р., 18:28

Вимагають дотримуватися кількох принципів у цій процедурі.

Закон про декомунізацію потрібен і ми за те, щоб ліквідувати сталінсько-ленінську тоталітарну комуністичну символіку. Ми також підтримуємо ініціативу щодо перейменування вулиць в Закарпатті.

Однак ми категорично проти тих методів, які були при комуністах. Не потрібно ідеологізувати назви вулиць в містах та селах Закарпаття. На жаль, тенденція така, що комуністичні назви хочуть замінити на націоналістичні. Тобто, назви з лівою ідеологією хочуть поміняти на назви з правою ідеологією.

З цього приводу ми вимагаємо дотримуватися двох принципів:

 Вулицям в історичних частинах міст та сіл, які існували в дорадянських період в Закарпатті, повернути їхні первинні назви, тобто, назвати їх так, як вони називалися в до комуністичний період.

 Вулиці, які були створені та названі в період радянської окупації Закарпаття, та вулиці, які були створені в період нової доби України, називати не в честь націоналістичних українських героїв, а історичних, культурно-мистецьких, просвітницьких, державницьких та релігійних постатей, які мали безпосереднє відношення до Закарпаття (Подкарпатської Русі) в різні історичні епохи і під час входження нашого краю до різних державних утворень, включно з Австро-Угорською монархією.

Сподіваємося на підтримку справжніх патріотів Закарпаття в цьому питанні, особливо тих, хто нині перебуває у владі і має вплив на прийняття рішень щодо перейменування вулиць.

Ми закарпатці і гордимося цим!












Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp