Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді радилися щодо Генплану міста (ФОТО)

21 січня 2016 р., 20:15

Фахівці зібралися сьогодні, 21 січня.

Громадські активісти та члени містобудівної ради Ужгорода сьогодні, 21 січня, обговорили концептуальні підходи до вирішення проблеми із Генеральним планом міста. Дискутували про можливість започаткування розробки нового документу з урахуванням концепції і стратегії розвитку Ужгорода, вимог адміністративно-територіальної реформи, побажань громадськості.

 

Фахівці відзначали, що нині в Генеральному плані не враховано цілу низку надзвичайно важливих питань життєдіяльності міста та його майбутнього розвитку. Зокрема, немає територій для залучення інвестицій, не розглядаються проблеми промислової зони, водночас є перевантаження площами торгового призначення. Суттєвим недоліком Генплану є відсутність шляхів вирішення перевантаження міста автомобільним транспортом, не передбачено розвантаження від машин центральної частини, розширення пішохідних зон, розвитку велосипедної інфраструктури, вирішення екологічних проблем тощо. Не йдеться про реабілітацію мікрорайонів масової забудови радянського періоду, "хрущовок", що стає нагальною необхідністю та про багато інших проблем Ужгорода.


Домовилися, що всі члени містобудівної ради і охочі представники громадськості напрацюють свої пропозиції і за тиждень зберуться знову для продовження вироблення стратегії як бути з Генеральним планом та супутніми йому містобудівними документами.


















Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp