Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці штурмують кабінети міграційників

7 травня 2014 р., 16:46

І масово подають документи на виробництво закордонного паспорту.

Сьогодні, 7 травня, на колегії Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області аналізували результати роботи в першому кварталі цього року. Як спрацювали підрозділи і на чому слід акцентувати увагу, начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин обговорював із керівниками структурних та територіальних підрозділів.

Передусім очільник міграційної служби краю довів до присутніх рішення останньої колегії ДМС України, наголосив, зокрема, на особистій відповідальність керівників за організацію роботи очолюваних підрозділів та контроль за роботою підлеглих працівників. Ігор Михайлишин звернув особливу увагу на якість обслуговування громадян, коректне ставлення до відвідувачів.

На результатах роботи та на проблемних моментах діяльності зупинився перший заступник начальника ГУ ДМС в області Олександр Бердар. У першому кварталі поточного року на Закарпатті паспортом громадянина України для виїзду за кордон документовано 20 з половиною тисяч краян, а проїзним документом дитини - 2 635 неповнолітніх мешканців області. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збільшення попиту обумовлено кількома чинниками - змінами міграційного законодавства Російської Федерації, відмовою посольств європейських країн приймати на шенгенську візу паспорти, строк дії яких перевищує 10 років (продовжені паспорти), ситуацією, що склалася в Автономній Республіці Крим. Акцентувалося на першочерговому наданні адміністративних послуг кримчанам, які змушені були покинути окуповану територію півострова та переїхати на тимчасове проживання на Закарпаття.

Крім того, за перші три місяці цього року міграційною службою області прийнято до розгляду 73 клопотання про набуття громадянства України та оформлено 158 виїздів на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Найпопулярнішою для еміграції закарпатців традиційно залишається Угорщина.

Здійснювався ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на посилення контролю за перебуванням та пересуванням іноземних громадян на території України. На обліку Головного управління перебуває 442 іноземці, документовані посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із цих іноземних громадян знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з працевлаштуванням на підприємствах краю та роботою у релігійних організаціях. А постійно в краї проживають 2340 іноземців.

На колегії обговорювалося також питання посилення взаємодії територіальних підрозділів міграційної служби області з органами ведення Державного реєстру виборців, виконання вимог Закону України “Про Державний реєстр виборців” та Закону України “Про вибори Президента України”.

За підсумками засідання ухвалено відповідні рішення, спрямовані на вдосконалення роботи Головного управління ДМС в області.


Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp