Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З пенсіонерів вимагають хабарі за оформлення пенсій

22 січня 2016 р., 12:27

На розсилку газети підпишіться, папір купіть...

Партія Пенсіонерів України повідомляє, що останнім часом в Україні почастішали корупційні випадки, коли працівники управлінь Пенсійного фонду у різних регіонах примусово вимагають з пенсіонерів оформити підписку на відомчу газету, а також купувати канцтовари, папки та папір, буцімто, для оформлення пенсії.

Такими діями працівники Пенсійного фонду не лише порушують законодавство, але й дискредитують державну установу, - йдеться у повідомленні інформаційного відділу ППУ.

Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка вимагає у керівництва Пенсійного фонду провести перевірку всіх корумпованих працівників державної установи.

“Ми вимагаємо звільнити громадян, які займаються корупцією прямо у відділеннях Пенсійного фонду. Відповідно до українського законодавства, злочинці мають відповісти перед законом за грабунок літніх людей. Головне управляння Пенсійного фонду має надати публічний звіт про зроблену роботу щодо очищення корупційних кадрів в регіональних управліннях ”, - наголосив Кукуріка.

Як відомо, перелік документів для оформлення пенсії в Україні чітко визначено законодавством. Як правило, це – паспорт, або інший документ, який засвідчує особу, документ про страховий стаж, номер облікової карти застрахованого громадянина. Жодних інших документів чи оплат здійснювати не потрібно. Передплата газети Пенсійного фонду є виключно добровільною. Ніхто не може змушувати пенсіонерів платити власні кошти за підписку на цю газету.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України просить повідомляти за телефоном гарячої лінії про всі випадки корупції чи незаконного вимагання оплати послуг за номером: 0-800-503-753.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp