Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ і Москва знайшли компроміс щодо кордону - ЗМІ

23 січня 2016 р., 15:14

За даними журналістів, РФ формально допустить Україну до кордону, але на ньому будуть стояти представники ЛДНР.

Росія готова до повернення Україні контролю над кордоном на непідконтрольній частині Донбасу, але за умови, що прикордонники будуть набиратися з місцевого населення, тобто з лав ДНР і ЛНР. Про це у своїй статті для Дзеркала Тижня пише журналіст Сергій Рахманін.

За його словами, Росія висловила готовність іти назустріч Україні і, за деякими даними, Кремль готовий обговорювати можливий дозвіл раніше табуйованих питань, наприклад, питання про кордон."Київ розумів, що контроль над ним йому не повернуть. Росія не мала ні найменшого бажання запускати на територію ОРДЛО українських прикордонників. З'явився компромісний варіант: Москва готова обговорювати повернення пунктів прикордонного контролю під крило Києва. 

Але за умови, що особовий склад загонів буде формуватися з числа представників місцевого населення. Підступ ясний: така межа буде тільки вважатися українською. Навіть за наявності синьо-жовтих прапорів. Але вона буде вважатися українською", - йдеться в статті.За словами автора, такий варіант влаштовує всіх, включаючи українську владу. "Якщо тільки її цікавить не повернення реального контролю, а ефектний привід про це заявити. Рано чи пізно фальсифікація розкриється, але це буде потім. А перемоги, які продаються, потрібні зараз", - підсумував журналіст.Зазначимо, українська сторона заявляє, що вибори на Донбасі не можуть бути проведені поки Україна не відновить контроль на кордоні з Росією. Сепаратисти, у свою чергу, перешкодою для проведення виборів називають небажання Києва закріпитиособливий статус регіону в Конституції.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp