Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги власників елітних авто

26 січня 2016 р., 17:10

Ново в оподаткуванні

Змінами, внесеними до Податкового кодексу України встановлено нові критерії для визначення платників транспортного податку. Так, сплачувати транспортний податок доведеться фізичним та юридичним особам, в тому числі нерезидентам, котрі мають у власності легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року ( у 2016 році – 1 033 500 грн.).

Вартість такого транспортного засобу визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку.

Ставка податку, як і торік, встановлена у розмірі 25 000 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Разом із цим, визначено порядок сплати транспортного податку у разі викрадення автомобіля. У такому випадку, податок не сплачується з місяця, що настає за місяцем, у якому мав місце факт незаконного заволодіння легкового автомобіля, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

У разі повернення автомобіля його власнику, податок сплачується з місяця, в якому автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду. В такому разі, платник повинен надати контролюючому органу копію постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp