Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вперше відбудуться змагання "Зимового Кубку ДЮФЛ України"

28 січня 2016 р., 08:53

Паузу заповнили матчами на Закарпатті

Уперше цього року, оскільки минула зима була не дуже морозною та сніжною, керівництво ДЮФЛ України вирішило провести «Зимовий кубок».

Змагання ДЮФЛУ проходять менше чотирьох місяців (восени чемпіонат починається у середині вересня й закінчується на початку листопада, весною починається в середині квітня і на початку червня закінчується). Тому виходить, що у хлопчаків мало ігрової практики, ось і вирішили організувати додатковий турнір у зимовий період «Зимовий кубок ДЮФЛУ», - повідомляє ФФЗ.

Цієї зими розпочинається пілотний турнір серед юнаків 2000 р.н. Основний турнір розпочнеться з сезону 2016/2017 рр. У пілотному турнірі беруть участь 32 команди, які поділені на вісім груп: Ужгород, Львів, Київ, Щасливе, Одеса, Дніпропетровськ (2 групи), Кіровоград.

Керівництво ДЮФЛУ вирішило, що U-17 немає сенсу залучати до кубку, бо це, по-перше, випускний рік для хлопців, а по-друге, деякі з них уже грають у U-19 та дорослих командах. U-14 ще маленькі, аби грати на холоді. Тому постановили зупинитись на U-15 та U-16. Організацією першого етапу займається обласна федерація футболу. Для всіх регіонів України виготовлять однакові кубки, які отримуватимуть переможці першого етапу.

Нагородження переможців другого етапу не буде. Буде нагородження лише обласного етапу, і в кінці першої, другої та третьої команди. Скоріше за все, фінал та матч за третє місце проходитиме в Києві.

Питанням організації суддів та виплати їм, аби трохи розвантажити клуби, покладено на обласні федерації. Єдине, що ляже на клуби, це оплата перевезень своїх команд, харчування та проживання юних футболістів.

Згідно з регламентом пілотного турніру перша та друга команда виходять із групи і грають стикові матчі. Перші стикові ігри будуть складатися з одного матчу на полі переможця групи. Вісім команд, які проходять далі, приїжджають у Київ і розігрують між собою трофей.

Цей турнір також необхідний для перегляду потенційних новачків, адже багато команд саме у зимовий період проводять набір новачків, а награвати основний склад все ж таки ще ранувато.

Наш край у турнірі представляють дві команди СДЮСШОР та «Говерла». Яку мету ставлять перед собою дві закарпатські команди у «Зимовому кубку ДЮФЛУ-2016» поцікавилися у директора СДЮСШОР Вадима Дьордя та старшого тренера дитячої школи ФК «Говерла» Золтана Сільваші.

Вадим Дьордь:

– На останній конференції комітету дитячого футболу ФФУ, яка відбулася у грудні минулого року в Києві було вирішено заповнити зимову паузу проведення Зимового Кубку ДЮФЛУ серед команд юнаків 2000 р.н. Тож цей Зимовий Кубок – стане пілотним проектом, а місця проведення вибирали там, де є штучні поля. Тож зупинилися на СГК «Камелот», власник якого Роман Мегела надав нам суттєві знижки за користування полем. Нашу команду цієї вікової групи тренує В’ячеслав Пінковський. Щодо завдань, то через такі матчі юні футболісти після канікул наберуть швидше кондиції і вже в хорошій формі розпочнуть чемпіонат у вищій лізі ДЮФЛУ, також переглядаємо потенційних новачків. А головне – прагнемо посісти першу сходинку в своїй групі, а далі через стикові матчі вийти в фінальну стадію кубку, який пройде в Києві. Дуже сподіваюся, що завдяки успішним матчам в цьому турнірі у хлопців сформується психологія переможців, а це дуже важливо для досягнення поставленої мети.

Золтан Сільваші:

– Насамперед, розглядаємо цей турнір як підготовчий під час якого переглядатимемо хлопців та награватимемо ігрові ланки. Зможемо також помірятися силами з суперниками, з якими доведеться зійтися знову в чемпіонаті ДЮФЛ України.

В ужгородській групі змагань, які будуть проходити у готельно-спортивному комплексі “Камелот”, беруть участь СДЮСШОР (Ужгород), “Карпати” (Львів), “Говерла” (Ужгород), “Ніка” (Івано-Франківськ).

1-й тур. 28 січня

“Карпати” – “Говерла”. Початок 13:30.
Арбітри: Дьордь Н., Бабич Т., Дудаш Д.

СДЮСШОР – “Ніка”. Початок 15:00.
Арбітри: Бобаль Ю., Бабич Т., Дудаш Д.

2-й тур. 29 січня

“Говерла” – “Ніка”. Початок 13:30.
Арбітри: Маточка М., Грубінка І., Сухан М.

СДЮСШОР – “Карпати”. Початок 15:00.
Арбітри: Грубінка І., Маточка М., Сухан М.

3-й тур. 30 січня

“Говерла” – СДЮСШОР. Початок 13:30.
Арбітри: Райда М., Лялюк М., Магурський В.

“Карпати” – “Ніка”. Початок 12:00.
Арбітри: Лялюк М., Райда М., Магурський В.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp