Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чоп може залишитись без команди та стадіону

28 січня 2016 р., 17:03

Хто винен?

Новий рік для прикордонного міста обласного значення розпочався аж ніяк не позитивно, чого власне не скажеш про фініш минулого.

«Локомотив» під керівництвом Шанти й Афтонаса дочасно виграє першість у Західній зоні, щоправда реноме кращої команди області у протистоянні з «Вільхівцями» підтвердити не вдалося. Але це вже зовсім інша історія. Амбітні плани підвищитись у класі «канули в лету». Порозуміння ж бо не могли знайти діючий президент і новообраний міський голова. Нонсенс – раніше чопська влада чхала на футбол, тепер ж бо навпаки – максимально намагається сприяти. Не дивно – мер міста Валерій Самардак водночас і керівник міської федерації. Отже, хто винен..?

Запитання, відверто, риторичне і, можливо не доцільне. Та про все по черзі. Аби розставити усі крапки над «і» голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран запросив винуватців розбудови футболу у Чопу Самардака й Афтонаса, плюс – заступника голови ФФЗ Віктора Качура та члена виконкому Степана Селменського. Не забігаючи на перед, буду чесним у всіх гріхах звинувачував керманича міста. Так ж бо звик – влада завжди у цьому населеному пункті була осторонь футболу. Тому, Валерію Володимировичу, вибачте, аналізуючи фініш розмови.

Розпочав Ярослав Дмитрович пафосно: «Ми успішно завершили сезон минулий. Більше того, переважу більшість команди складали вихованці місцеві. Наприкінці року спільно підвели підсумки. Я подякував команді й тренеру за золоті медалі чемпіонату. І тільки згодом дізнався з вуст міського голови пана Самардака на прямому ефірі програми «Час футболу», що команда виступатиме у вищій лізі обласного чемпіонату. Та зі мною ніхто навіть не порадився»». Власні слова Валерій Володимирович підтвердив: «Чоп повинен мати клуб в еліті Закарпатського чемпіонату. Принаймні, я зроблю максимум для цього».

Ніби проблему вичерпано? Та ні, справа зайшла у глухий кут. Здавалося б, на відміну від минулих років, вийде непоганий тандем влади й футбольних функціонерів. Валерій Самардак для цього зробив усе: «Я б дуже хотів, аби президентом клубу й надалі був Ярослав Дмитрович. Він досвідчений керівник і жителі Чопа не уявляють «Локомотив» без пана Афтонаса», – зазначив міський голова. Ще діючий президент був категоричним: «Я прийняв принципове рішення – на рік відійти від футболу». Обґрунтування Ярослав Дмитрович не забажав озвучувати при всіх, мовляв, тільки наодинці з головою ФФЗ. Хоча згодом я зрозумів, справа тут принципу. «Мене за три місяці жодного разу не запитали – що ж робимо далі. А закулуарно домовлялись з футболістами та й іншими функціонерами», – підсумував президент «Локомотива».

Як підсумок, команда в Чопі буде. Міський голова у найближчі дні пообіцяв визначитись із президентом і тренером (очолить її скоріш за все пан Іваниця – авт.). Але є і інше але. На запитання Івана Дурана: «Чим «Укрзалізниця» зможе допомогти клубу?», Ярослав Дмитрович відповів: «Дуже складна ситуація. Про матеріальну допомогу мови навіть бути не може. Тут ще одна проблема. Зі створенням публічного акціонерного товариства, «Укрзалізниця» відмовляється від збиткових установ. І навіть якщо залишить на власному балансі стадіон, за нього доведеться платити. Раніше ж бо ми на місцях вирішували такі питання, тепер це, скоріш за все, буде централізовано у Києві».
Валерій Самардак контраргументував: «За оренду землі «Укрзалізниця» повинна була платити близько 30 тисяч гривень. Ми уклали відповідний договір і грошей не брали. Тепер ця сума може бути більшою втричі…». Пан Самардак не виключає, що стадіон можуть передати на баланс міста. А от чи готове місто його взяти – поки невідомо. Ось така заплутана історія.

Клуб у Чопі буде з Афтонасом чи без нього. Хоча, відверто, шкода, що крайовий футбол втратить без перебільшень велику футбольну людину. Тепер головне врегулювати питання інфраструктури…

ФФЗ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp