Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Полісмени Мукачева небайдужі до дітей, яким важко живеться (ФОТО)

29 січня 2016 р., 20:09

У краї провели спеціальний рейд

Поліцейські Мукачева та працівники служби у справах дітейчерговий раз провели спільний рейд. Метою такого заходу є, перш за все, соціальний захист дітей та підлітків, які опинилися у складнихжиттєвих обставинах.

 

Протягом трьох днів служба у справах дітей та мукачівські правоохоронціперевіряли місцеві комп’ютерні клуби, інтернет-кафе. Правоохоронціз’ясовували, яка присутність дітей у цих закладах, а особливо – під часнавчального процесу та в нічні години. Перевіряючі брали до уваги й місцягромадського відпочинку.

Окремим завданням поліцейських та служби у справах дітей була перевірка умов проживання дітей, які потребують особливої уваги з боку держави. «Аособливої уваги зараз потребують багато наших маленьких мешканців», -коментує начальник сектору Мукачівського відділу поліції Володимир Круцан. - Так наприклад, під час рейду правоохоронці виявили трьох неповнолітніхдітей з ромського поселення, які просили милостині в перехожих».

Двоє рідних братиків, молодшому з яких 7 років та старшому 15, а також 15-річну дівчинку правоохоронці виявили на місцевому ринку. Побачивши людей в погонах, діти намагались втекти. Однак їх наздогнали і доставили до відділу поліції, куди й запросили їх батьків.

Матір двох хлопчиків пояснити свій вчинок не змогла. Жінка виправдовувалась, що іншого виходу, як жебрати, в їх родини нема. Адже живе ця велика сім′я на державні «дитячі» гроші та ще з жебракування. 41-річна жителька м.Мукачева сама виховує 6 дітей, чоловік їх залишив. Найстаршій дитині - 15, найменшій – 4 роки.

Інша жінка, тітка 15-річної дівчинки, пояснила правоохоронцям, що вона не в змозі доглядати власних двох дітей та ще й племінницю, яку її рідна сестра залишила на неї, коли та ще була зовсім маленька. Тому дівчинка змушенапросити милостиню.

“Нажебрані” гроші, як розповідають діти, вони віддавали своїм батькам. Дляцих дітей таке життя вже стало звичною справою. Вони суттєво відстають урозвитку від своїх однолітків, до школи не ходять: не вміють ні читати, ніписати, - розповідає інспектор поліції Марина Ільтьо. – Щодо жінок, котрізнали про протиправність своїх дій і кримінальну відповідальність за подібнівчинки, - вирішується питання про притягнення їх до відповідальності. Заданими фактами відкриті кримінальні провадження за ст.304 ч.1 (Втягненнянеповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України».

В ході рейду перевірялися також й неблагополучні родини, які перебуваютьна обліку. На даний час притягнуто до відповідальності 5 батьків-мукачівціввідповідно до ст. 184 кримінально-процесуально-адміністративного кодексуУкраїни (За неналежне виконання батьківських обов’язків). Останні постійновживають алкоголь та зовсім забули про своїх неповнолітніх дітей, котрі неходять до школи, голодніт та недоглянуті.

Також вирішується питання про долю 9-річного хлопчика. Замерзлу, мокру,голодну дитину виявив правоохоронець Іван Кляп на вулиці та доставив доМукачівської дитячої лікарні. Хлопчика зігріли, помили та нагодували. Пізніше правоохоронці встановили батьків хлопця. Як з’ясувалося, їх ужепозбавлено батьківських прав.

Як зазначили мукачівські правоохоронці та співробітники служби у справахдітей м.Мукачева, подібні заходи плануються проводити і надалі. Необхіднотакож акцентувати увагу, що саме батьки несуть персональнувідповідальність за неналежне виконання конституційних обов’язків щодовиховання та утримання своїх дітей.



Відділ комунікації ГУ НП України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp