Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зі зброєю та щитами розженуть будь-які заворушення в Ужгороді (ФОТО)

8 травня 2014 р., 14:41

"Хвиля" знесе будь-яке невдоволення. Сьогодні ужгородські правоохоронці показали, як діятимуть з агресивними та невдоволеними протестувальниками. Навчання навчанням, але чи зможуть вони показати таку ж майстерність насправді?

Сьогодні на території Ужгородського міськвідділу міліції відбулися практичні навчання за оперативним планом «Хвиля» з ліквідації масових заворушень. Такі навчання проводяться щоквартально з метою підвищення рівня бойової готовності особового складу ОВС до дій у припиненні групових порушень громадського порядку та масових заворушень. 

Як завжди, навчання проводилося у два етапи. На першому, підготовчому етапі особовий склад мав змогу ознайомитися з основними нормативними документами. Було проведено стройовий огляд, перевірено екіпірування та повноту забезпечення особового складу спецзасобами, засобами активної оборони, зв’язку та транспорту. На другому, практичному етапі тренувань правоохоронці продемонстрували свої практичні навики з припинення групових порушень громадського порядку та ліквідації масових заворушень.

 

За легендою, біля Ужгородської міської ради зібралися представники громадських організацій, політичних партій та рядові ужгородці. Присутні висловлювали незадоволення підвищенням комунальних тарифів, плати за проїзд в громадському транспорті та проведенням ремонтних робіт по заміні труб газопостачання в будинках по вул.Перемоги. Останнє призвело до відключення газопостачання терміном більше одного тижня, що негативно відобразилось на побутових умовах самих мешканців. Акція протесту переросла у порушення громадського порядку та призвела до масових безпорядків. Протестувальники вели себе агресивно, викрикували погрози та висловлювали намір застосувати силу до представників Ужгородської міської ради. Деякі з них намагалися увірватись до приміщення міськради, щоб поспілкуватися з міським головою. 


Відтак було прийнято рішення про введення оперативного плану «Хвиля». Спочатку правоохоронці намагалися врегулювати конфлікт мирним шляхом, однак марно - невдоволення та агресія лише зросла. Тому працівники міліції негайно вжили заходів щодо припинення порушень громадського порядку. Міліціонери оперативно та злагоджено оточили групу агресивно налаштованих громадян. Поетапно найзатятіших видокремили з натовпу, завантажили в спеціальні автомобілі й вивезли з епіцентру подій, а далі було затримано усіх учасників акції. Заворушення було ліквідовано. Постраждалим, при потребі, надали медичну допомогу. 

Правоохоронці діяли злагоджено та організовано. Працювали однією командою також і вибухотехніки, криміналісти, слідчі, кінологи, розшуківці, працівники медичної служби. Під час навчань працівники міліції показали свою готовність до дій в складних ситуаціях, і при необхідності здатні виконувати поставлені завдання на досить високому професійному рівні. 
Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp