Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська влада - про здорожчання води

31 січня 2016 р., 10:03

Що думають з цього приводу посадовці?

29 січня 2016 року було опубліковано Постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) № 2868 від 26 листопада 2015 року «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) суб’єктам господарювання, які є виконавцями цих послуг». Цією Постановою збільшено вартість водопостачання та водовідведення у понад 30 містах України, в тому числі і в Ужгороді.

Як повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради, у зв’язку з цим з 1 лютого 2016 року підвищується тариф за користування послугами водопостачання та водовідведення для споживачів, що мешкають у багатоквартирних будинках. Він становитиме 13,75 грн. за 1 куб. м. (водопостачання – 8,92 грн. та водовідведення – 4,83 грн.).

За словами директора КП «Водоканал м.Ужгорода» Станіслава Карташова, фактично вартість води не змінилася, тариф зріс через те, що у нього зараз включено витрати на проведення планових періодичних повірок, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку холодної води, у тому числі їх демонтаж, транспортування і монтаж після повірки, опломбування. Ці витрати розподілено між централізованим постачанням холодної води та водовідведенням. Це означає, що додатково за вищеперераховані послуги ужгородцям платити більше не потрібно.

Варто зазначити, що підвищення тарифів стосується лише абонентів, які проживають у багатоквартирних будинках, приватного сектору це не стосується.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp