Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття долучиться до проекту "Гендерне бюджетування в Україні"

2 лютого 2016 р., 11:58

Задля вдосконалення бюджетного процесу

За сприяння Шведського агентства міжнародного розвитку та Міністерства фінансів України Закарпатська область у поточному році долучається до реалізації проекту „Ґендерне бюджетування в Україні”.

В області для цілей гендерного аналізу обрано галузь „Освіта”, а саме професійно-технічні заклади та загальноосвітні спеціалізовані школи-інтернати з поглибленим вивченням окремих предметів.

Про це йшлося під час зустрічі національного експерта проекту Оксани Цюпи з заступником голови Закарпатської ОДА Олександром Петіком. У зустрічі також взяли участь керівник департаменту фінансів обласної адміністрації Петро Лазар, директори департаменту освіти та науки Ганна Сопкова та соціального захисту Ганна Морозюк, - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА..

«Ґендерно-чутливий бюджет – це фінансово-економічний аналіз доходів і витрат, у який закладено принцип ґендерної рівності. Тобто це бюджет, що відповідає реальним потребам суспільства, - зазначила Оксана Цюпа. – Наш проект забезпечує консультаційну підтримку процесу впровадження гендерно-чутливого бюджетування. Усе задля вдосконалення бюджетного процесу шляхом застосування ґендерного підходу. Це сприятиме реформуванню системи управління державними фінансами в Україні».
Зазначений проект впроваджувався у 2014-2015 роках як пілотний. До нього на першому етапі було залучено Івано-Франківську, Житомирську, Херсонську, Харківську області та місто Київ. У нинішньому році залучається і Закарпатська область. Відтак 2 та 3 лютого представник проекту „Ґендерно-орієнтоване бюджетування в Україні” для робочої групи краю проведе тренінг з питання „Суть та етапи ґендерно-орієнтованого бюджетування”. Тренінг покликаний сприяти кращому розумінню суті та принципів гендерно-орієнтованого бюджетування, а також відпрацювати і вдосконалити навички з гендерного бюджетного аналізу програм, які фінансуються з бюджету.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp