Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Плата за землю - важливе джерело доходів бюджету Хустщини

3 лютого 2016 р., 11:20

У порівнянні з минулим роком плата збільшилась більш ніж на 150 тисяч

З початку 2016 року в м. Хуст та Хустському районі сплачено 717,5 тисяч гривень плати за землю, з яких понад 530 тисяч гривень сплатили юридичні особи, фізичними особами було внесено 187,5 тисяч гривень.

Як повідомив начальник Хустської ОДПІ М.Д. Мондич, порівняно з відповідним періодом минулого року фактичні надходження з плати за землю збільшились на 151,8 тисяч гривень, тобто на 27 % і досягти таких результатів вдалося завдяки ефективній роботі інспекторів, посиленню контролю за використанням земельних ділянок та правильністю обчислень податкових зобов’язань.

Водночас Хустська ОДПІ нагадує, що Наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 затверджена нова форма податкової декларації з плати за землю.

Нова податкова декларація з плати за землю складається з трьох розділів:
1) розрахунок суми земельного податку;
2) розрахунок суми орендної плати;
3) розрахунок податкового зобов’язання.

На відміну від попередньої форми декларації, оновлена редакція складається з лише однієї форми без додатків. Відомості про документи, які засвідчують або підтверджують право власності/користування, державну реєстрацію прав власності або користування, кадастровий номер земельної ділянки та про наявні пільги, відображаються у першому розділі «Розрахунок суми земельного податку».

Відповідно до 289.1 ст. 289 Податкового кодексу України для визначення розміру земельного податку та орендної плати за землю використовується нормативно-грошова оцінка земельних ділянок. Для визначення податкового зобов’язання з плати за землю на 2016 рік нормативно-грошову оцінку земельних ділянок необхідно індексувати на коефіцієнт індексації 1,433, який відповідно до п. 289.2 ст. 289 Податкового кодексу України розраховано, виходячи з індексу споживчих цін за 2015 рік – 143,3 %.

Слід наголосити, що податкову декларацію з плати за землю на 2016 рік слід подати до 20 лютого.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp