Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві визначали найкращих юних інспекторів дорожнього руху (ФОТО)

9 травня 2014 р., 09:51

Закарпатські школярі-інспектори - за безпеку на дорозі.

 

В Мукачеві визначили кращу команду Юних інспекторів дорожнього руху серед навчальних закладів міста. Команда ЗОШ №15, яка останні кілька років є незмінним лідером, цьогоріч так само представлятиме Мукачево на обласному конкурсі юних інспекторів руху в м.Ужгород. 

Робити дорогу безпечнішою повинні всі покоління, вважають школярі. Щоб зберегти бодай одне людське життя від дорожньої катастрофи, юні помічники ДАІ використовують різноманітні нетрадиційні методи виховання та пропаганди серед учасників дорожнього руху. У цікавій ігровій формі школярі закликають своїх однолітків дотримуватися Правил дорожньої азбуки. 



Зокрема, загони ЮІРівців систематично проводять профілактичні заходи у дошкільних закладах та школах. А раз на рік обов’язково змагаються за першість на районних та обласних злетах. Цей рік не став винятком. 

Під час урочистого відкриття до учасників змагань зі словами вітання, подяки за системну роботу протягом навчального року та побажанням перемоги звернулися організатори заходу – головний спеціаліст управління освіти Мукачівського міськвиконкому Ігор Бігарій та інспектор з профілактичної роботи відділення ДАІ з обслуговування м.Мукачева та Мукачівського району Микола Красівов. 15 команд юних інспекторів руху з навчальних закладів м.Мукачева перевірили свої знання правил дорожнього руху, вміння злагоджено і чітко діяти в команді, проявили свої творчі здібності та кмітливість в 5 конкурсах. Найскладнішим для більшості виявилась теорія, тобто знання правил дорожнього руху, далі «Юний регулювальник», «Юний санітар» (перевірялись здібності з надання першої медичної допомоги під час ДТП), «Велоестафета» та конкурс агітбригад, тобто презентація своєї команди, яка пропагує безпеку руху на дорозі. 

Організаторами та суддями конкурсу стали правоохоронці відділення ДАІ з обслуговування м.Мукачева та Мукачівського району та працівники управління освіти Мукачівського міськвиконкому, які не лише оцінювали, а приготували переможцям змагань грамоти та призи. 

За результатами оцінок кожного етапу перше місце впевнено зайняла команда ЗОШ №15, на території якої проходили змагання, друге місце посіла команда ЗОШ №11 та почесне третє дісталось ЗОШ №1. Як зазначили правоохоронці, аварійність на дорогах – одне з болючих питань сьогодення. Організація подібних конкурсів викликає інтерес до дотримання правил дорожнього руху, самодисциплінує кожного школяра. А це значною мірою впливає на стан дорожнього руху та безпеку юних пішоходів. Адже одним з головних пріоритетів на сьогоднішній час для Державтоінспекції є профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму. - Діти - наше майбутнє, яке повинно бути в безпеці, - підсумував начальник відділення ДАІ Мукачева Томаш Дулов.
 Наталія Машіко Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp