Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівські правоохоронці подвиги своїх колег не забувають (ФОТО)

9 травня 2014 р., 11:37

Щороку вітають з Перемогою.

 

Пам’ятає і низько вклоняється ветеранам Великої Вітчизняної війни і органів внутрішніх справ Мукачівський міський відділ міліції. Керівництво міськвідділу щороку вітає своїх колишніх працівників з Днем Перемоги. 

Цей рік також не став винятком, і напередодні правоохоронці привітали літніх людей зі святом. Це визначне свято гуртує багатьох людей у їхньому прагненні віддати данину шани і поваги героям фронту і тилу, серед яких було чимало правоохоронців. 

Юні дівчата і хлопці з перших днів війни стали на захист Батьківщини - вони виборювали право на мирне життя. З нагоди 69-річниці Дня Перемоги правоохоронці міськвідділу разом з головами ветеранських організації Мукачівського міського відділу міліції Іваном Русином та Іваном Котубеєм завітали до ветеранів, колишніх працівників ОВС. 

Окрім вітальних листівок від керівництва Управління МВС України в Закарпатській області і так званих «пайків», шановані пенсіонери були найбільше раді зустрічі і увазі, проявленій до них. Мукачівський міськвідділ нині опікується долею, на жаль, уже небагатьох ветеранів Великої Вітчизняної війни - колишніх працівників правоохоронних органів і робить все, щоб життя захисників Вітчизни було гідне їх бойовому і трудовому подвигу, щоб солдати–визволителі щодня, а не тільки у свято, відчували повагу і турботу про них. Відтак мукачівські правоохоронці завітали до Олександра Тихоновича Галагана, Володимира Олександровича Небрата, Андрія Андрійовича Горвата. 

До прикладу, Олександр Тихонович Галаган службі в міліції віддав майже половину свого життя – 38 років. У 18 років разом з призивом до лав Радянської армії, молодого хлопця забрали на війну. Згадувати своє життя чоловікові боляче. Лише жінка заспокоює чоловіка, витирає сльози, адже Олександр Тихонович все пам’ятає, лише сказати важко. Зібравшись з силами, сказав, що йому довелось перевозити 14 начальників міліції, адже він працював водієм відділу ресурсного забезпечення. Сьогодні ветерану 87 років, а останні 6 - прикутий до ліжка. 

Діти, внуки та дружина – єдині, хто йому допоможе і розрадить. Ветерани, побачивши людей в погонах, не стримали сліз. Та, як кажуть пенсіонери, це сльози вдячності, що їх не забули, за них пам’ятають. Адже їх, колишніх ветеранів, стає з кожним роком менше і менше. Керівник Мукачівського міськвідділу полковник міліції Віталій Шимоняк висловив колишнім правоохоронцям-ветеранам вдячність за чесну та самовіддану службу заради майбутніх поколінь, адже саме такі люди - приклад відваги та мужності. 
Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp