Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Волині видали перший в Україні молитовник для незрячих

4 лютого 2016 р., 20:40

Молитовники будуть дарувати кожному охочому незрячому

На Волині видали перший український молитовник для незрячих: у ньому - молитви, надруковані шрифтом Брайля. Всього видали 400 примірників, хоча спершу сподівалися назбирати грошей хоча б на 300. Книгу опублікували наприкінці 2015 року, але презентували та роздають її лише зараз, - повідомляє ВВС Україна.

Ініціатор ідеї – Віталій Ткачук, він сам незрячий і очолює Волинський осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору "Генерація успішної дії".

Пан Ткачук каже, що не раз відчував потребу почитати молитовник: не просто проговорити подумки, а саме "почитати пальцями": "Люди з вадами зору більш залежні від різного у житті, тому серед них більше набожних. У зрячих у багатьох вдома є Біблія українською. Хай у нас буде молитовник".

Пан Ткачук ще влітку звернувся до Волинської єпархії УПЦ КП, де його ініціативу підтримали.

Згодом оголосили збір коштів, за його підсумком волиняни назбирали 35 тисяч гривень, ще 35 тисяч додали благодійники - і церковні організації, і громадські.

Молитовник, як і будь-яка інша книга для незрячих, вирізняється великим обсягом та картонними сторінками. У виданій книзі 140 сторінок, тоді як звичайна книжечка-молитовник тоненька і невеличкого формату. У цьому виданні молитва може займати півтори сторінки.

Молитовник планують дарувати кожному охочому незрячому, а також передадуть у бібліотеки закладів, де навчаються діти з вадами зору.

Представник Волинської єпархії УПЦ КП Валерія Лесюк захоплена тим, що запланована публікація вдалася: "Рідною мовою. І вивчити самостійно можна молитви. Тут є всі основні молитви!"

Утім, ініціатору ідеї Віталію Ткачуку уже доводилося реагувати і на скептичні відгуки про акцію.
Один із дописувачів в інтернеті дорікнув, що зараз і так достатньо різних технічних новинок, аудіокниг, тож навіщо друкувати ще й дорогий молитовник. Віталій Ткачук на це зауважує, що незрячим бракує інформації у професійному і системному викладі.

Леся Хижук - одна з тих, хто відвідав презентацію молитовника і радо отримала примірник: "Дуже добре, що є цей молитовник. Дуже добре. Тут дуже багато за Батьківщину, за Україну".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp