Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські митники виявили чергового контрабандиста (Фото)

5 лютого 2016 р., 11:30

Конфіскували і сигарети, і авто

Сьогодні на митний пост «Малий Березний» Закарпатської митниці ДФС заїхав легковий автомобіль марки «Ford Focus» з іноземною реєстрацією, під керуванням українця, що слідував у приватних справах до Словаччини.

Для проходження митного контролю водій обрав «зелений коридор», зауваживши працівникам митниці, що жодних, в тому числі прихованих від митного контролю товарів, не переміщує.

Однак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб виведено із загального потоку і направлено в бокс поглибленого митного огляду.

В результаті огляду автомобіля виявлено приховані від митного контролю тютюнові вироби. Зокрема, в пустотілих просторах порогів з лівої та правої сторін кузова легкового автомобіля виявлено по 70 пачок цигарок в кожному; в пустотілих просторах передніх, верхніх та нижніх задніх лонжеронах – по 70 пачок цигарок в кожному; та спеціально виготовленому тайнику, привареному між заднім бампером та нижньою частиною багажного відсіку, – 80 пачок цигарок. Загальна кількість прихованих від митного контролю тютюнових виробів, вітчизняного виробництва з акцизною маркою України торговельної марки «LM», становить 640 пачок, вартістю 6 400 грн.

Доступ до прихованих цигарок став можливим після демонтажу коліс автомобіля та бампера, зняття спеціально виготовлених пластин, що прикривали доступ до пустотілих просторів порогів, лонжеронів та спеціально виготовленого тайника, прикріпленого гвинтами.

{g}

Таким чином, громадянин вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників). Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України складено протокол та вилучено предмети порушення митних правил: легковий автомобіль «Ford Focus» та 640 пачок цигарок «LM».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp