Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За смерть молодого ужгородця хулігани повинні відбути суворіше покарання

9 травня 2014 р., 13:30

Прокуратура ввжає, що винесений вирок - надто м’який

Днями Ужгородський міськрайонний суд виніс вирок групі молодиків, які до смерті забили молодого ужгородця, котрий у 2008 році лише зробив їм зауваження не знущатися над собакою - прокуратура не погоджується з м`яким вироком і вимагатиме їм значно суворішого покарання. 

Дії прокуратури прокоментував прокурор міста Ужгорода Володимир Гаврилюк: «Прокуратура, не погодившись із надто м`яким вироком суду, подаватиме апеляцію, оскільки «убивці» молодого чоловіка, які вчинили такий зухвалий злочин в групі та за обтяжуючих обставин, повинні понести більш суворе покарання, ніж призначене судом». 

Нагадаємо, що у липні 2008 року, на вулиці Грушевського в Ужгороді п’ятеро молодиків жорстоко побили молодого чоловіка, за те, що він зробив їм зауваження – захмелілі хулігани, знущалися з бездомного собаки. У відповідь вони напали на мужчину. Зваливши з ніг, били лежачого в живіт та по голові ногами, зупинитися і втекти їх змусили перехожі, які викликали міліцію. Через отримані багаточисленні ушкодження та черепно-мозкову травму мужчина помер - вдовою залишилась молода дружина, а сиротою маленька дитина. У ході судового засідання, яке відбулося наприкінці квітня, прокуратура Ужгорода підтримувала державне обвинувачення щодо зловмисників у скоєнні злочинів, передбачених пп.7,12 ч.2 ст. 115, - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб з хуліганських мотивів, ч.2. ст. 263 – носіння холодної зброї без дозволу та ч. 3 ст. 296 Кримінального Кодексу України - хуліганство, вчинене раніше судимою особою. 

Не зважаючи на надані докази та грамотно побудоване обвинувачення, суд перекваліфікував дії підсудних на нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого. Таким чином, чотирьох винуватців у смерті молодої людини засуджено до двох років позбавлення волі кожного і тільки одному з них призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років. 

Однак прокуратура не може погодитися з таким занадто м’яким вироком і підготувала документи для оскарження цього рішення вже в Апеляційному суді Закарпатської області. 
Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp