Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Дубівські правоохоронці докажуть, що вони - не карателі, а служителі народу", - керівник дубівського відділення поліції Олег Терпак

6 лютого 2016 р., 19:32

Про робочі будні - у відвертій розмові.

7 листопада 2015 року, відповідно до закону «Про національну поліцію», стартувала реформа правоохоронної системи в Україні. Деякі зміни відбулися й у правоохоронній структурі Тячівського району. Зокрема, на базі Тячівського відділу поліції було створено новий підрозділ - Дубівське відділення поліції.

 

Офіційне відкриття відділення відбулось 15 січня. Керівником підрозділу призначено майора поліції Олега Терпака, а його заступником - підполковника Ігоря Немеша. Вони й розповіли про роботу новоствореного відділення поліції.

- Олеже Васильовичу, яка мета створення Дубівського відділення поліції?


- Дубівське відділення поліції було створено з метою покращити правове життя населення гірської частини району й дати змогу простим громадянам швидше зв’язатися з правоохоронцями.

- Чим відрізняється новий підрозділ поліції від структури колишнього міліцейського відділення


- Раніше правоохоронці улагоджували лише сімейно-побутові конфлікти та реагували на адміністративні правопорушення, а розкриттям та розслідуванням кримінальних правопорушень займались тячівські колеги. Наразі у поліцейських більше повноважень та обов’язків. Так, у відділенні відкрито кілька підрозділів: слідче відділення та два сектори – кримінальної та патрульної поліції. Також працюємо над укомплектуванням чергової частини.

- А які зміни відбулись у особовому складі служби?

- З відкриттям нових підрозділів у відділенні побільшало й працівників. Повністю укомплектувати підрозділ зможемо після того, як поліцейські пройдуть атестацію.

- А як же з матеріально-технічним забезпеченням у відділку? - Напередодні відкриття новоствореного відділення поліції було проведено ремонтні роботи. Що стосується автопарку, то у його поповненні та оновленні посприяло керівництво управління поліції краю. Наразі за підрозділом закріплено 6 одиниць транспорту. Цієї техніки достатньо, аби групи оперативно виїжджали на виклики.

За два місяці відкрито з десяток кримінальних справ

- Ігорю Івановичу, розкажіть про нинішні результати роботи правоохоронців. Адже на офіційному відкритті підрозділу керівник поліції краю Сергій Князев відмітив, що Дубівське відділення, хоч лише недавно почало свою роботу, однак вже має значні успіхи.

- Досягнення відділення залежить від того, наскільки оперативно та якісно виконують свою роботу правоохоронці. І тому було створено групи швидкого реагування, обов’язок яких швидко реагувати на повідомлення про правопорушення та оперативно виїжджати на місце події. На територіїДубівського відділення поліції у вихідні та святкові дні працюють дві такі групи, у будні - одна. Хоча є потреба і у функціонуванні ще й додаткової третьої групи.

Наше відділення пропрацювало всього 2 місяці, тому говорити про значні досягнення правоохоронців з різних підрозділів відділення поки завчасно. Однак можу сказати, що дубівські правоохоронці взяли хороший старт у роботі.

- А яку роботу з протидії злочинності провело відділення поліції?

- Зокрема, було задокументовано декілька фактів хуліганства, справи з яких наразі скеровані до суду. Затримано п’ять транспортних засобів, які без належної документації перевозили деревину. За цими фактами порушено кримінальні справи й проводяться досудові розслідування. Також дубівськіправоохоронці склали вісім протоколів щодо незаконних валютних операцій у селі Нересниця. Значна робота проведена напередодні новорічно-різдвяних свят. Так, було посилено контроль щодо продажу піротехніки. Відтак, складено чотири протоколи на власників магазинів, що збували феєрверки без належних документів.

- Опираючись на результати роботи поліцейських, чи можете сказати, у яких населених пунктах, що підпорядковані Дубівськомувідділенню, найскладніша криміногенна ситуація?

- Якщо порівнювати гірські села, до прикладу, Усть-Чорнянського таДубівського чи Нересницького кущів, то більше злочинів здійснюють саме мешканці Дубового, Ганич, Нересниці. А ось жителі верхніх сіл менше порушують закон.

- Яка робота проводиться безпосередньо з громадськістю?

-Представники сільських та селищних рад, місцеві активісти надають інформаційну підтримку поліцейським. Крім того, вони намагаються також сприяти у роботі з наведення правопорядку у населених пунктах. Зокрема, селищний голова Дубового має намір встановити відеоспостереження на вулицях селища. Хочу зазначити, що поліцейські радо йдуть на контакт з громадськими організаціями та громадянами, готові їм допомагати та спільно вирішувати назрілі проблеми. Адже населення має відчути, що поліція – це не каральний орган, а сервісна служба, що надає підтримку та здатна забезпечити дотримання прав і законних інтересів громадян.


Відділ комунікації ГУ НП України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp