Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородцям вручили перші ID-картки

7 лютого 2016 р., 20:33

Урочисте вручення выдбулося у четвер, 4 лютого.

Цього четверга в Ужгородському міському секторі ГУ Державної міграційної служби в області заступник голови ОДА Олександр Петік та начальник ГУ ДМС в області Ігор Михайлишин вручили першим трьом 16-річним ужгородцям паспорт України нового взірця — ID-картки. Загалом в області подали заявку на його отримання вже 524 особи.

Крім нової ID-картки, яка схожа на права, видається ще й довідка формату А5, де вказане ваше місце реєстрації. Тому, аби щось оформити в банку чи іншій установі, потрібно буде носити цей папірець із собою. Натомість на словацьких ID-картках, до прикладу, це продумали — місце проживання зазначено на зворотному боці картки. До речі, аби отримати новий паспорт, його перші власники пройшли через процедуру верифікації (підтвердження) особи. Це нововведення в процедурі видачі паспорта громадянина України.

Нагадаємо, що 11 січня в Україні стартувала кампанія з оформлення паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки, яку ще називають ID-карткою. На першому етапі новий документ зможуть оформити лише ті, хто досяг 16-річного віку.

Аби отримати паспорт громадянина України у формі картки, їм, якщо оформляють внутрішній паспорт вперше, необхідно подати лише свідоцтво про народження та ксерокопії паспортів батьків. Ця послуга надається виключно за місцем реєстрації та є для юних громадян безкоштовною, розповідає Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області.

До паспорта громадянина України в формі пластикової картки вносяться персональні та біометричні дані людини (оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис), відомості про сімейний стан. Термін виготовлення документа становить 30 календарних днів.

Оксана ШТЕФАНЬО, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp